Vakantie naar Curacao voor een Caribisch & Tropisch gevoel

Dushi Curacao! Wat een prachtig eiland. De temperatuur in Curacao is het hele jaar door tropisch warm. Trek je zomerse kleding aan en geniet iedere dag van de mooiste hotspots en verborgen parels tijdens je vakantie naar Curacao. In dit reisblog Curacao lees je onze tips voor je volgende vakantie naar dit prachtige paradijs en de vele bezienswaardigheden. Vraag je dus af of Curacao een vakantiebestemming is voor jou? Wij zeggen doen!

Vliegen naar Curacao duurt ongeveer 10 uur. Het vliegveld Curacao ligt op circa 12 kilometer afstand van de hoofdstad Willemstad. Vrijwel direct na de landing kun je genieten van de kleurrijke gebouwen en het tropische eiland Curacao.

Tip: Op reis naar Curacao? Hier lees je onze tips om je goed voor te bereiden!

Vakantie naar Curacao

Oostkant, Westpunt, Caribisch Best! Tijdens je vakantie naar Curacao heb je zoveel keuze dat voor iedereen wel iets leuks te vinden is op het eiland. Houd je van zon zee strand? Of ben je meer van cultuur? Zelfs een bezoek aan het museum behoort tot de mogelijkheden. Curacao is dan wel een eiland maar toch groot genoeg dat je beter een auto kunt huren om alle uithoeken te verkennen.

Tips voor je vakantie naar Curacao:
1) Vliegtickets naar Curacao
2) Pakket reizen naar Curacao

Het rijden in Curacao is goed te doen en kent zeker niet de gekte zoals we die in de Nederlandse steden tegenkomen. Soms wordt je verrast met gaten in het wegdek en verder is het vooral genieten van de diverse uitzichten, gekleurde spekhuisjes en het grote verschil tussen de toeristische oostkant en het natuurlijke westpunt.

Tip: Boek hier je All-in autohuur via Sunny Cars

Stranden Curacao

Wat zou het zonde zijn als je vakantie naar Curacao beperkt blijft tot een enkelvoudig strandje. Het eiland heeft namelijk ontelbaar mooie strandjes en baaitjes waar je heerlijk kunt wegdromen onder een palapa tussen de palmbomen. Alle stranden op Curacao zijn bijzonder en hebben een eigen unieke sfeer. Ga je voor drukte, knus en intiem of juist de onderwaterwereld? Alles is mogelijk op Curacao en vergeet zeker niet om een snorkel mee te nemen!

Tijdens onze reis naar Curacao hebben we diverse stranden bezocht. Zeg maar gerust ten minste iedere dag een ander strandje. En soms zelfs wel drie of meer op één dag. Het is daarom ook moeilijk om te kiezen wat de mooiste stranden van Curacao zijn. Ons beste advies is vooral om er zelf op uit te trekken en ze allemaal te bewonderen! Toch zijn enkele stranden ons goed bijgebleven. Dit heeft absoluut te maken met de uitstraling van het strandje of baaitje maar voornamelijk onze herinnering die we aan het moment aldaar hebben overgehouden.

Bijzondere stranden op je vakantie naar Curacao

Kokomo Beach voelde voor ons als thuis komen. Als we nog snel even naar een strandje wilden gaan was dat Kokomo Beach. Er zijn voldoende parkeerplaatsen zodat je de auto vrijwel tegen het strand kunt parkeren. De palmbomen zorgen voor iedereen voor voldoende schaduw en er is een Beach bar voor een lekker hapje en drankje. Op de achtergrond hoor je de muziek van de Beach bar tot op het strand wat een extra gezellige sfeer geeft. Helemaal als de song ‘Kokomo’ van The Beach Boys wordt gedraaid.

Daaibooi baai was onze eerste strand ervaring op Curacao. Daarom is dit voor ons een speciaal strand. Eerst een lange zandweg waar geen einde aan lijkt te komen. Dan stopt ineens de weg waar de baai begint. Een wat afgelegen strand met diverse palapa’s en een foodtruck voor een snack. Als je naar Daaibooi rijdt kom je langs zoutpannen waar je flamingo’s kunt zien op Curacao. Deze zoutpannen zijn minder bekend bij de toeristen op het eiland waardoor je in alle rust de flamingo’s kunt spotten.

Playa Porto Marie is een rustig strand met een vlonder, helder blauw en kalm water. Het zanderige koraalstrand geeft een bijzonder uitzicht over de Caribische zee. Dit is zo een strand waarvan je moeilijk kan zeggen wat hier nou zo bijzonder aan is. Als je naar dit strand rijdt kom je onderweg eerst een kerkje tegen en parkeer je de auto nabij het strand. Wanneer je over het pad naar het strand loopt ontdek je pas hoe mooi het hier is, een waar tropisch paradijs!

Zwemmen met schildpadden op Curacao

Playa Lagun is een mooie baai met een geweldige onderwaterwereld! Op het strand waan je tussen de leguanen. Links zie je door de bomen een groene natuur. Rechts een aantal huizen hoog op de klif. Loop je met je snorkel het helder blauwe water in dan heb je wellicht, net zoals wij, het geluk dat je samen met zeeschildpadden kunt zwemmen. Heel bijzonder om dit te beleven!

Tip: Op veel strandjes kennen ze ‘happy hour’. Vaak starten deze aan het begin van de avond waardoor je goedkoper een drankje kunt kopen. Behalve een gereduceerd tarief is dit meestal een hele happening met muziek en dans. Typisch zo een moment voor een Caribisch & Tropisch gevoel dat je zeker een keer moet meemaken!

Vogels spotten tijdens je vakantie naar Curacao

Op Curacao leven verschillende soorten vogels. Net zoals het eiland zien de vogels in Curacao veel tropischer uit dan bijvoorbeeld in Nederland. Je hoeft er niet eens heel erg je best voor te doen. Als je lekker geniet van je vakantie naar Curacao kom je ze vanzelf ergens tegen. Hieronder zie je enkele vogels die ons voorbij kwamen.

De website van Ben van den Broek geeft een uitgebreid overzicht met vogels van Curacao. Veel van deze vogels hebben wij dus zelf gezien tijdens onze vakantie naar Curacao.

Een geluksmomentje hadden wij in de avond toen we samen met vakantievrienden gingen barbecueën op het strandje Grote Knip. Een pelikaan wilde toch écht samen met ons dineren en vulde met regelmaat zijn bek vol vissen als hij met gestrekte vleugels over de zee raasde.

Tevens is een leuk weetje dat de blauwstaartsmaragdkolibrie op het tiengulden biljet staat van de Nederlandse Antillen.

Willemstad

Dwars door Willemstad loopt de Sint Annabaai. Hierdoor is de hoofdstad gescheiden in twee stadsdelen. Enerzijds Otrobanda (letterlijk vertaald: de andere oever) en anderzijds Punda (verbasterd van Punta en betekent De Punt). Beide stadsdelen zijn verbonden via de Konining Emmabrug welke in de volksmond ook wel pontjesbrug wordt genoemd. Tegenwoordig gaat het meeste verkeer over de Koningin Julianabrug die met een lengte van circa 500 meter en een hoogte van ruim 56 meter als hoge brug boven Willemstad uit torent.

Erg leuk in Willemstad is dat je het gevoel hebt ver weg van Nederland te zijn en toch heel dichtbij. Zo loop je over de Breedestraat en de Ruyterkade. Zit je aan het Wilhelminaplein op het terras bij De Buren en drink je een kopje koffie bij het Douwe Egberts café in het Rif Fort Village.

Leren over het slavernij verleden in je vakantie naar Curacao

Soms zijn er momenten waar je even stil van wordt. Momenten van herinnering en bezinning. Momenten die teruggaan in de tijd dat het anders was. Maar ook tijden die we niet mogen vergeten. Museum Kura Hulanda (slavernijmuseum) neemt je mee in de tijd van de gedwongen verhuizing van Afrikanen naar het Caribisch gebied. Daar waar de Nederlandse ondernemers eens tot slaaf gemaakte Afrikanen verhandelden en verscheepten.

Museum Kura Hulanda is het meest indrukwekkende wat ons is bijgebleven van onze vakantie naar Curacao. Dit museum is erg mooi opgezet en bestaat uit verschillende binnenruimtes en een buitenplaats. Het verhaal is goed verbeeld waardoor het begrijpelijk is voor zowel jong als oud. Wil je dus ook iets van de cultuur en historie van Curacao meekrijgen dan is Museum Kura Hulanda een absolute must!

Shete Boka National Park

Aan de ruige noordkust van het eiland Curacao vind je het natuurgebied Shete Boka, grenzend aan het nationale park Christoffelpark. Hier vind je geen fijn zandstrand maar wel het geweld van de zee die tegen de rotsen klapt. Wow, wat gaat dat hard!

Vanwege de brandende zon en zodat we de drukte voor zijn gingen we al vroeg met de auto op pad naar Shete Boka. Eenmaal bij Shete Boka kun je twee richten uitlopen. Links heb je een wandelpad over een groot plateau langs de steile rotswanden. Hier is het genieten van het weidse zicht over zee. Naast het wandelpad zie je dat mensen hier hun namen leggen met de vele steentjes die er zijn.

In het midden van Shete Boka kun je wat drinken met een snack bij een eenvoudig barretje. Als je naar rechts loopt kom je terecht in een mangrove van bomen met een bovengronds wortelstelsel. Bij sommige bomen heb je zelfs het idee van een liaan waar je lekker in kunt gaan liggen zoals in een hangmat. Eenmaal over het pad gelopen kom je weer uit bij de zee met opnieuw een spectaculair uitzicht.

Deze activiteiten mag je zeker niet missen!

Restaurants waar je lekker kunt eten tijdens je vakantie naar Curacao

Het liefst zouden wij in Curacao elke dag naar het restaurant gaan. Daarom hebben wij tijdens onze vakantie naar Curacao heel veel leuke adresjes bezocht waarvan we graag enkele delen.

Verse dorade eten bij Karakter aan zee

Karakter is een bijzondere locatie met karakter! De naam van het restaurant verwoord precies wat het is. Een geweldige locatie direct aan de zee met de voetjes in het zand. Naast de locatie heeft hier ook het eten en de bediening karakter. Geweldig eten, gezellige sfeer en leuke bediening. Kortom, karakter is wat je krijgt!

Vlees spiesen van een meter bij Pincho Garden

Pincho Garden is een restaurant voor de échte liefhebbers van grote hoeveelheden met vis- en vleesspiesen van wel 1 meter. Het restaurant zelf heeft geen luxe uitstraling maar wel veel eten voor je geld.

Samen genieten bij de Buurvrouw onder een grote palapa

Eetcafé De Buurvrouw is een restaurant op de weg naar westpunt met een gezellige ambiance. Hier zit je met zijn allen onder één hele grote palapa wat zorgt voor een extra gezellig sfeertje.

Fort Nassau uniek in alle opzichten

Restaurant Fort Nassau is uniek in alle opzichten. Gelegen hoog op een heuvel bij de ingang van de haven. Hier heb je een prachtig 360º uitzicht over een deel van het eiland en de stad Willemstad met de unieke bruggen die Punda en Otrabanda verbinden. ‘s Avonds strekt zich een zee van lichten uit tot aan de horizon wat voor een spectaculair uitzicht zorgt. Behalve dit spectaculaire uitzicht kunnen we wel stellen dat we hier het lekkerste stukje vlees hebben gegeten op heel Curacao, alsof het van je eigen Big Green Egg komt.

Cubaanse sferen bij Mundo Bizarro

Mundo Bizarro is een Cubaans ingericht restaurant. Hier kun je terecht voor lunch en diner maar ook voor cocktails, wijntje of biertje met iedere zaterdagavond live muziek.

Landhuis Brakkeput Mei Mei bekend bij BN’ers

Brakkeput Mei Mei is een grill-restaurant op het voorterras van een historisch landhuis. Hier kun je naast heerlijk eten ook genieten van een avondvullend feestprogramma. De ligging is fantastisch hoog op een berg waardoor je kunt genieten van een schitterend uitzicht. Wij hebben ervaren dat deze locatie ook bekend is bij BN’ers en zaten een tafeltje naast Britt Dekker te eten.

Jaanchies en de mythe over de leguaan

Jaanchies is een restaurant in Westpunt waarbij de eigenaar zelf de menukaart is. Het restaurant is alleen overdag geopend en staat erom bekend dat je hier leguaan kunt eten.

Wil je meer te weten komen over Curacao? Kijk dan eens naar de aflevering van het BNN programma 3 op Reis. Geraldine Kemper nam onder andere een kijkje bij het restaurant Jaanchies en dan hoor je wat de mythe is achter het eten van leguaan! Wij kunnen uit ervaring spreken dat je …

Onze tips voor een vakantie naar Curacao:
1) Boek hier je vliegtickets voor je vakantie naar Curacao
2) Bekijk het overzicht met hotels en appartementen op Curacao

 

Edwin & Jouke
Iedere vakantie is voor ons een nieuwe beleving! Naast zon, zee, strand genieten wij vooral van het onbekende tussen de locals. Onze reisverslagen delen wij graag zodat iedereen kan meegenieten van onze vakantie, leut en alle lekkers.

Benieuwd naar onze andere reizen? Kijk dan onder het menu reisverslagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *