Roompot Arcen Thermaalbad en wandelen in de Maasduinen

Nog snel een weekendje weg in eigen land en voor ons dichtbij huis. We gaan naar Roompot Arcen op vakantiepark klein vink. Gelegen in het pittoresk dorpje Arcen tussen Maas en Duitse landsgrens.

Roompot Arcen

Hoewel het naseizoen is begonnen blijft het druk op Roompot Arcen. Zelfs zo druk dat onze ‘last minute’ reservering op het camping terrein ook al vergeven is aan een ander. Gelukkig is Roompot Arcen enorm groot en zijn de mensen achter de receptie zeer behulpzaam dat direct wordt gezocht naar een oplossing.

In plaats van een plek op het camping terrein krijgen we een heuse camperplaats. Dichtbij sanitaire voorzieningen (zeer schoon) en een eigen stukje gras, waar Tobi natuurlijk erg blij mee is.

Als we een rondje lopen over vakantiepark Roompot Arcen ontdekken we pas hoe groot het hier is. Enorme velden met toeristen plaatsen op Klein Vink Arcen. Met name voor mensen die hier met hun caravan zomervakantie vieren. Resort Arcen en Résidence Klein Vink Arcen met bungalows en moderne villa’s die ook in Florida Amerika hadden kunnen staan. Een hotel aaneengesloten met Thermaalbad Arcen. Dit alles rondom een groot meer waar je heerlijk kunt wandelen.

Onze tips voor een bezoek aan Roompot Arcen:
1) Klein Vink Arcen
2) Résidence Klein Vink Arcen
3) Resort Arcen
4) Parkhotel Bad Arcen

Verder vind je op Roompot Arcen een supermarkt, restaurant, speelparadijs met ‘glow’ minigolf en een binnenzwembad. Ga je liever naar de thermen? Dan kun je terecht in het naastgelegen Thermaalbad Arcen.

Thermaalbad Arcen

Het Thermaalbad Arcen kende we al. Het is zo een plek waar we heerlijk in de avond of weekend vanuit huis naartoe kunnen. Nu we toch in Roompot Arcen zijn willen we een bezoekje aan Thermaalbad Arcen zeker niet overslaan.

Het Thermaalbad Arcen heeft warm en vooral zout water. Heerlijk als het buiten net even iets frisser is en je heerlijk kunt genieten van de stijgende dampen. Waterstralen, bubbels, een waterval en stroming zorgen voor het nodige vertier en ontspanning. Tegen betaling kun je verder uitbreiden met kruidenbaden, sauna’s, massage en lunch of diner.

Wandelen Arcen

Missiehuis St. Paul

Direct voor de ingang van Roompot Arcen ligt Missiehuis St. Paul. Een plek die ontstaan is als opleidingshuis voor missionair werk in Mariannhill, Zuid Afrika. Al wandelend door dit bos wordt je herinnert aan de geschiedenis over de ‘missionarissen van Mariannhill’ met een begraafplaats, kapel en prachtige natuur.

Maasduinen

Achter vakantiepark Roompot Arcen ligt Nationaal Park De Maasduinen. Lopend langs het meer, over een wandelpad door Villapark Arcen komen we uit bij een drukke weg. Aan de andere kant van de weg zien we een poortje. Eenmaal door het poortje heen staan we op een langgerekte zandrug middenin een een bos- en heidegebied. Gek genoeg krijgen we ook hierbij even een Amerikaans gevoel.

Als we verder doorlopen wisselt het landschap in snel tempo van weids uitzicht naar bebost gebied en zo lopen we opeens tussen diverse meren. Het is ontzettend mooi hier om te zijn. Heerlijk genieten van de rust en het zonnetje dat schijnt. Met slechts enkele kilometers heb je zoveel afwisseling dat het zeer de moeite waard is. Wandel je liever lange afstanden? Ook dat is mogelijk in de maasduinen.

Landgoed Arcen

Een andere wandelroute die wij gelopen hebben is de groen gemarkeerde wandelroute van Landgoed Arcen. Deze wandelroute is 5km lang en kun je eenvoudig starten bij parkeerplaats De Schanstoren. De wandeling begint over een dijkje naast de maas richting Kasteeltuinen Arcen. Daarna ga je heerlijk de bossen in.

Rondje Arcen

Nog een leuke route van 5km is Rondje Arcen. Ook deze kun je beginnen bij parkeerplaats De Schanstoren. Rondje Arcen stuurt je om Arcen centrum heen en langs de Hertog Jan Proeverij weer terug.

Met onderweg een hapje en drankje in de verschillende restaurants of op het terras maakt dit zeker een leuk uitje.

Graanbranderij De IJsvogel

Wil je de wandeling in stijl afsluiten? Bezoek dan Graanbranderij De IJsvogel. Een schitterende locatie waar de twee ambachten alcoholstoker en molenaar worden uitgevoerd.

Met een beetje geluk heb je een plekje op het terras met een weids uitzicht. Heb je nog meer geluk? DAn kun je hier zelfs de ijsvogel spotten. Het is niet voor niets dat deze graanbranderij de ijsvogel heet. Vergeet niet om even binnen te lopen en wellicht te proeven van een heerlijk likeurtje. En heerlijk eten kan hier ook!

Onze tips voor een bezoek aan Roompot Arcen:
1) Klein Vink Arcen
2) Résidence Klein Vink Arcen
3) Resort Arcen
4) Parkhotel Bad Arcen

 

Edwin & Jouke
Iedere vakantie is voor ons een nieuwe beleving! Naast zon, zee, strand genieten wij vooral van het onbekende tussen de locals. Onze reisverslagen delen wij graag zodat iedereen kan meegenieten van onze vakantie, leut en alle lekkers.

Benieuwd naar onze andere reizen? Kijk dan onder het menu reisverslagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *