Mooi strand Gran Canaria Puerto Rico Amadores aan de zuidwestkust

De Canarische Eilanden liggen op zo een 4,5 uur vliegen van Amsterdam Schiphol. Deze eilandengroep telt zeven grote en zes kleine eilandjes. De zeven bekendste Canarische Eilanden zijn Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canaria, Tenerife, La Gomera, La Frontera en La Palma. Die laatste niet te verwarren met Las Palmas, want dat is de hoofdstad van het eiland Gran Canaria. Een eiland wat voor veel Nederlands zowel in de zomer als winter geliefd is vanwege het altijd warme weer. Wij besluiten naar Gran Canaria te vliegen en vinden een ontzettend mooi strand Gran Canaria Puerto Rico Playa de Amadores aan de zuidwestkust van het eiland.

Mooi strand Gran Canaria Puerto Rico Amadores

Hoe we bij strand Gran Canaria Puerto Rico Playa de Amadores uitkwamen? Hiervoor begon onze zoektocht bij Google Maps. Hierin kun je voor de kaartweergave namelijk satelliet weergave instellen. Als je alle baaitjes rondom het eiland goed bekijkt met de satelliet weergave is één baaitje zó mooi gekleurd met witte zandstranden en een hemelsblauw water. Dat is het strand Gran Canaria Puerto Rico Playa de Amadores. Voor ons ’the place to be’ daar willen we naartoe!

Leukste plaatsen op Gran Canaria

Las Palmas de hoofdstad

Hoewel het openbaar vervoer op Gran Canaria niet uitputtend is kun je prima met de bus vanuit Puerto Rico naar de hoofdstad Las Palmas de Gran Canaria reizen. Eenmaal in Las Palmas krijg je het typisch Spaanse gevoel met de schitterende pleinen en kleurrijke gevels. Als je even vergeet dat je op een eiland bent had je zomaar in Barcelona of Madrid kunnen staan.

Puerto de Mogán klein Griekenland

Als je in Mogán bent waan je je in een hele andere omgeving dan andere dorpjes op Gran Canaria. Sommige mensen vergelijken Mógan met Venetië. Toch zien wij meer gelijkenis met Griekenland. De gekleurde gevels en smalle straatjes met trappen tussen de gebouwen doet ons meer denken aan de Sporaden eilanden.

Tip: Iedere vrijdagochtend is in Puerto de Mogán een lokale markt met veel kraampjes.

Arguineguin een oud vissersdorpje

De naam van dit plaatsje vinden wij misschien wel leuker dan het plaatsje zelf. Toch mag een bezoekje aan dit oude vissersdorpje niet ontbreken tijdens je vakantie Gran Canaria Puerto Rico. Hier kun je nog het échte vissersleven beleven en proeven wat zorgt voor een onvergetelijke ervaring. Gevangen tonijn, of zoals wij zeggen mini dolfijntjes, worden direct verkocht vanaf de vissersboot. Voor de vissers een dagelijks ritueel wat met trots wordt gedragen.

Mooi strand Gran Canaria

Puerto Rico Playa de Amadores

Als wij een tropische en Caribische baai mogen inbeelden ziet dat eruit zoals Playa de Amadores. Een halve maan, wit zand, azuurblauwe zee en palmbomen. Daarmee hoort dit strand voor ons tot één van de mooiste stranden van Gran Canaria.

Anfi del mar en het palmbomen park

Iets meer naar het oosten van strand Gran Canaria Puerto Rico vind je Anfi del mar. Dit strand is wat kleiner dan Playa de Amadores. Wel ligt vrijwel op het strand een mooi aangelegd park met palmbomen en kunstwerken aan beplanting. Sowieso een genot om hier rond te dwalen voordat je belandt op het terras bij een barretje.

Maspalomas van woestijn naar Engels strand

Plotseling lijk je ver weg van de bewoonde wereld. Maspalomas geeft ons het gevoel dat we ergens in de Sahara zijn. Een weids zicht over de zandruggen. Zo ver je kunt kijken zie je alleen maar strandzand. Veel tijd om stil te staan krijgen we niet. Het zand is zo warm dat we moeten kiezen tussen springend dansen of op de blaren zitten. En als je dan je slipper verliest wordt het écht pijnlijk grappig. Aangrenzend ligt het beroemde Playa del Inglés, vertaald Engels strand. Dit is een uitgestrekt zandstrand met een lange boulevard met veel winkeltjes en barretjes.

Playa de Puerto Rico spelletjes op het strand

Playa de Puerto Rico is eveneens een mooi strand op Gran Canaria. Net zoals Amadores konden wij hier lopend naartoe. Een fijn zandstrand om te zonnen en pootje te baden met rondom gezellige restaurantjes. Het strand zelf staat wel overvol met parasols en ligbedjes. Verder zie je hier vooral in de weekenden veel lokale inwoners die in groepsverband samen spelletjes spelen.

Tip: Gek op spelletjes? Dit zijn leuke spelletjes voor 2 personen!

Wat te doen op Gran Canaria

Glasbodemboot

Wat is nou leuker dan bootje varen als je op een eiland verblijft? Gelukkig ontdekten wij al snel dat we vanuit Gran Canaria Puerto Rico met een glasbodemboot naar andere stranden en plaatsen kunnen varen. In vergelijk met het openbaar vervoer is dit zeker betaalbaar en vanwege de glazen bodem in de boot erg leuk. Zo gingen wij met de boot naar onder andere Anfi del mar en Arguineguin. Wij zien het als vervoer en activiteit in één, ofwel win-win.

Buggy Tour

Een ruige activiteit op Gran Canaria is de Buggy Tour! De voertuigen lijken op quads die verpakt zijn in een autootje. Zo scheuren we over het eiland door het berglandschap en tussen de cactussen. Onderweg genieten we van de vele bochten en schitterende panorama beelden over het landschap. In hoofdlijnen verliep onze Buggy Tour van Playa del Inglés via Playa de las Carpinteras, Cercados de Espino, Cruz De San Antonio naar ons lunchadres Bar la candelilla en via Fataga terug naar Play del Inglés.

Zonsondergang Gran Canaria

Vanaf het strand Gran Canaria Puerto Rico Amadores heb je een ontzettend mooie zonsondergang. Elke dag opnieuw genieten als je de zon ziet zakken in de zee. Omdat wij een hotelkamer met zeezicht hadden was het voor ons sowieso elke dag feest!

Hotel Gloria Palace Amadores

Ga je voor luxe, comfort en lekker eten? Dan is hotel Gloria Palace Amadores zeker een aanrader. Een heerlijk verblijf hoog op een rots met uitzicht op zee. Naast wellness vind je hier meerdere buiten zwembaden welke voorzien zijn van een glazen wand. Met een beetje fantasie lijkt het net of je in de zee zwemt. Ontbijt, lunch, diner, alles is hier voldoende aanwezig. Zelfs een entertainment programma in de avond.

Gelukkig brengt een lift je naar beneden zodat je geen trappen hoeft te lopen. Via een tunnel, ingericht met een winkeltje en café barretje, loop je onder de weg door naar het strand Gran Canaria Puerto Rico Amadores. Een mooi strand op dit prachtige Canarisch Eiland.

 

Edwin & Jouke
Iedere vakantie is voor ons een nieuwe beleving! Naast zon, zee, strand genieten wij vooral van het onbekende tussen de locals. Onze reisverslagen delen wij graag zodat iedereen kan meegenieten van onze vakantie, leut en alle lekkers.

Benieuwd naar onze andere reizen? Kijk dan onder het menu reisverslagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *