Madrid restaurant tips voor een bijzonder vakantie moment

Is het jou weleens overkomen? Dat je op je eigen verjaardag in het vliegtuig zit? Zo begint ons avontuur naar de Spaanse hoofdstad Madrid. Een feestelijke dag die we samen afsluiten met een bijzonder vakantie moment in één van de beste Madrid restaurants. Graag delen wij onze Madrid restaurant tips voor jouw bijzonder vakantie moment!

Tip: Vlucht voor de boeg?
Vind de beste parkeerplek via de officiële parking van Schiphol.nl

Stedentrips

Madrid restaurant tips

1. Madrid Restaurant Bodega de los Secretos (intiem)

Met stip op nummer 1 in onze Madrid restaurant tips bevelen we Bodega de los Secretos aan. Wat een bijzondere plek is dit! Op minder dan 1,5 kilometer loopafstand van Plaza Mayor vind je dit restaurant. Het is gelegen in een straat achter de winkeltjes en ligt wat hoger op een heuvel.

Eenmaal in de straat aangekomen loop je tussen flats en met graffiti bekladde garagedeuren en muren. Onze eerste indruk was weinig sfeervol en zo hadden we onze bedenkingen over deze locatie. Toch hebben we al vaker afgelegen restaurants bezocht die vervolgens enorme pareltjes blijken te zijn. Bijvoorbeeld Restaurant Asprolithos welke we hebben gespot tijdens Eilandhoppen Griekenland Sporaden.

In het straatje op de heuvel is maar één deur naar een restaurant. Je ziet hier geen terras, veranda of tafeltjes en stoelen. Er is totaal geen gezelligheid in het straatje zelf. Enkel die ene deur! Zou dit het zijn?

Achter de deur kom je in een klein halletje terecht met een wenteltrap naar beneden. We lopen de trap af en opeens krijgen we allebei een brede glimlach op ons gezicht. Wat is het hier mooi! Zo belanden we in een ondergronds gangenstelsel. Het is een oude wijnkelder en ten tijde van Napoleon diende dit als gevangenis. In de ondergrondse gangen zijn nisjes gemaakt waardoor privacy is gegarandeerd. Dit geeft je een intiem gevoel en met heerlijk eten een toplocatie uit onze Madrid restaurant tips.

2. Madrid Restaurant Tablao Flamenco La Quimera (typisch Spaans)

Denk je aan Spanje denk je misschien ook wel aan Flamenco. Stijlvolle danseressen met wapperende jurken en een bijzonder voetenwerk. Soms heb je het geluk dat je flamencodanseressen in de Spaanse steden als straattheater tegenkomt. Vaak zijn dit studenten die zo een zakcentje bijverdienen.

Wil je met zekerheid een flamencodans meemaken tijdens je vakantie in Spanje. Ga dan naar Tablao Flamenco La Quimera. Een bijzondere ervaring die niet mag ontbreken in ons overzicht van Madrid restaurant tips. Tegenwoordig heeft dit restaurant een nieuw adres. In de tijd dat wij hier waren lag dit restaurant vlakbij Las Ventas, de stierenarena van Madrid. Het eten vonden wij niet bijzonder maar de beleving maakt veel goed!

3. Madrid Restaurant Donde Monica (liefdevol)

Tussen de gebouwen in de drukke straten van Madrid vind je een zwarte poort. Achter deze poort waan je direct in een andere wereld. Een groene oase aan beplanting met een smal laantje brengen je op een zeer idyllisch plekje. Een liefdevol binnenpleintje met een ‘Hans en Grietje’ huisje en een bloemenfiets voor de deur.

Op ons overzicht van Madrid restaurant tips staat daarom restaurant Donde Monica.

4. Madrid Restaurant Ojalá (hoop)

Vrij vertaalt betekent Ojalá – Hoop. En hopelijk weet ook jij de verborgen ingang van dit bijzondere restaurant te vinden. Ojalá ligt namelijk midden in het centrum van Madrid. In eerste instantie een restaurantje zoals zovelen in deze straat. Toch heeft deze locatie iets bijzonders waardoor het een plaatsje krijgt in onze Madrid restaurant tips.

Als je in dit restaurantje helemaal naar achteren loopt, volg je de trap naar beneden. Wellicht denk je, leuk zo een trap naar toiletten, maar niets is minder waar. In de kelder van dit restaurant is namelijk een heuse ‘beach bar’ gemaakt. Schoenen uit, zand tussen je tenen en heerlijke nacho’s en taco’s zijn dan het recept voor een zomerse avond, zelfs als het buiten ijskoud is. Hopelijk weet jij ook dit verborgen plekje te vinden.

5. Madrid Restaurant Sobrino de Botin (oudste restaurant ter wereld)

Waar ligt het oudste restaurant ter wereld? Juist, in Madrid! Al sinds 1725 is dit restaurant in bedrijf. Voor ons lijkt het alsof het interieur en de inrichting sindsdien niet meer is aangepast. Houten paneeldeuren aan de buitenzijde, een nostalgische entree en een op hout gestookte oven in de keuken. Zeker de moeite waard om eens binnen te kijken in dit ware museum.

Zelf hebben we hier niet gegeten en het voelt voor ons dan ook als een afvink dingetje. Zo zijn we toch zomaar in het oudste restaurant ter wereld geweest en verdient een plaatsje in ons overzicht Madrid restaurant tips.

Madrid bezienswaardigheden en extra tips

Behalve onze Madrid restaurant tips heeft de Spaanse hoofdstad veel te bieden. Wij vonden het vooral een zeer leuke stad om gewoon wat rond te slenteren en de stad te beleven.

Tip: Wil je de stad Madrid beleven met wandelroutes en tips door locals. Met de handzame reisgids time to momo Madrid haal je alles uit je stedentrip!


Koop bij bol.com

In het hart van het centrum vind je winkelstraten, pleinen en gezellige terrassen. Zo loop je langs de Metropolis, door het Retiro Park of in één van de markthallen zoals Mercado de San Antón met een verse ‘Fruit Juice’ in je hand.

Madrid heeft een metro netwerk waar je eenvoudig en goedkoop gebruik van kunt maken. Op die manier is het gemakkelijk om je snel te verplaatsen in de stad en bijvoorbeeld een kijkje te nemen bij de stierenarena Las Ventas. Vergeet ook station Atocha niet te bezoeken. Dit is het grootste spoorwegstation van Madrid en heeft een oerwoud ‘jungle’ binnenin.

In Madrid heb je tevens de mogelijkheid om een fiets te huren. Het leuke aan elektrische stadsfietsen is niet alleen dat ze ondersteunen bij het fietsen (Madrid is best heuvelachtig) maar vooral dat je ze op een andere plek in de stad weer mag parkeren. Hierdoor heb je altijd een enkeltje naar jouw gewenste bestemming.

Tijdens onze reis naar Madrid zijn we via de tempel van Debod, door Parque del Oeste, langs het voetbalstadion van Real Madrid naar de wolkenkrabbers in het businesspark gefietst. Indrukwekkende hoogte waar je met de metro niet dichtbij kunt komen. Het lijkt wel New York!

Lunchen in Madrid

Lunch adresjes vind je ook in overvloed in Madrid. Enkele suggesties zijn:

Madrid is een leuke stad om te beleven. Spot de locals als je een markthal binnenloopt. Kijk in de straten naar de gebouwen maar zeker ook in de lucht voor alle details en zie hoe de kinderen gekostumeerd naar school lopen.

Hopelijk heb je veel plezier van onze Madrid restaurant tips en wordt de herinnering aan jouw vakantie een bijzonder moment. Heb jij ook leuke Madrid restaurant tips? Deel ze dan hieronder in een reactie!

Tip: Heb je Madrid al gezien? Barcelona is ook een leuke stad! Leer meer over Barcelona bezienswaardigheden voor een bijzonder vakantie moment.

 

Edwin & Jouke
Iedere vakantie is voor ons een nieuwe beleving! Naast zon, zee, strand genieten wij vooral van het onbekende tussen de locals. Onze reisverslagen delen wij graag zodat iedereen kan meegenieten van onze vakantie, leut en alle lekkers.

Benieuwd naar onze andere reizen? Kijk dan onder het menu reisverslagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *