Kerstmarkt Duitsland langs de Moezel

Vanaf eind November veranderen meerdere dorpjes langs de Moezel in een sfeervolle kerstbeleving. In de straten hangen lampjes, zie je overal kerstversiering en staan de pleintjes vol met kerstkraampjes. Vanzelfsprekend kun je op de kerstmarkt Duitsland ook volop genieten van overheerlijke Glühwein.

Wij zijn eerder naar vakantiepark Sonnenberg in Leiwen geweest vanwaar we de volgende kerstmarkten langs de Moezel hebben bezocht:

Voor openingstijden van kerstmarkten adviseren wij te kijken op de websites van de betreffende dorpjes. Het is niet vanzelfsprekend dat een kerstmarkt Duitsland iedere dag open is.

Kerstmarkt Bernkastel-Kues

De kerstmarkt in Bernkastel-Kues is speelt zich af in het centrum in de open lucht. Het dorpje heeft mooie pleintjes met vakwerkhuizen. Er is zelfs een vakwerkhuis omgetoverd tot levensgrote advent kalender.

In Bernkastel-Kues kun je een boottochtje maken over de Moezel. Verder is dit plaatsje sowieso mooi gelegen aan het water en van zichzelf al de moeite waarde om naartoe te gaan.

Kerstmarkt Cochem

De kerstmarkt in Cochem is vaak beperkt tot één weekend. Het plein aan de rand van het dorpje is ingericht met diverse kraampjes. In een grote overdekte tent kun je heerlijk wat drinken. Verder is Cochem een écht gezellig (vaak toeristisch) dorpje met veel winkeltjes, restaurantjes en barretjes in de straten.

Cochem staat ook bekend om haar kasteel. Het is even klimmen om daar te komen. Mocht je tijd over hebben is een bezoekje aan kasteel Cochem zeker de moeite waard.

Kerstmarkt Traben-Trarbach

De kerstmarkt in Traben-Trarbach bevindt zich in de voormalige wijnkelders van het dorpje. Ten opzichte van een andere kerstmarkt Duitsland langs de Moezel geeft dit een unieke sfeer.

Naast het struinen langs de kraampjes geniet je in de wijnkelders van een aangename temperatuur. Zelfs dan mag een wijntje natuurlijk niet ontbreken.

Kerstmarkt Trier

De kerstmarkt in Trier is wat groter van opzet dan in andere dorpjes. Het vinden van een parkeerplaats kan hierdoor wat lastiger zijn. Het plein voor de Dom van Trier is één groot kerstfestijn. Als je geluk hebt kom je zelfs de kerstman tegen.

Trier is een mooie plaats om eens te bezoeken. Kenmerkende bezienswaardigheden zijn de romeinse poort Porta Nigra, het Paleis van de Romeinse keizer Constantijn en de Römerbrücke (brug) uit de romeinse tijd.

Behalve de kerstmarkt Duitsland heeft de Moezel zoveel meer te bieden. Je leest hier meer over in ons reisverslag ‘Moezel vakantie Duitsland een bezoek aan Doornroosje en Wijnprinsessen‘.

Kerst 2022Kerst 2022

Edwin & Jouke Friesen
Iedere vakantie is voor ons een nieuwe beleving! Naast zon, zee, strand genieten wij vooral van het onbekende tussen de locals. Onze reisverslagen delen wij graag zodat iedereen kan meegenieten van onze vakantie, leut en alle lekkers.

Benieuwd naar onze andere reizen? Kijk dan onder het menu reisverslagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *