Kerstmarkt Duitsland langs de Moezel

Eind december veranderen meerdere dorpjes langs de Moezel in een sfeervolle kerstbeleving. In de straten hangen lampjes, zie je overal kerstversiering en staan de pleintjes vol met kerstkraampjes. Vanzelfsprekend kun je op de kerstmarkt Duitsland ook volop genieten van overheerlijke Glühwein.

Wij zijn eerder naar vakantiepark Sonnenberg in Leiwen geweest vanwaar we de volgende kerstmarkten langs de Moezel hebben bezocht:

Tip: Het is niet vanzelfsprekend dat een kerstmarkt Duitsland iedere dag open is!

Voor openingstijden van kerstmarkten adviseren wij de websites van de dorpjes te bekijken (links zijn toegevoegd in iedere paragraaf).

Kerstmarkt Bernkastel-Kues

De kerstmarkt in Bernkastel-Kues wordt gehouden op het historische marktplein, dat wordt omringd door prachtige vakwerkhuizen. Er is zelfs een vakwerkhuis omgetoverd tot levensgrote advent kalender. De markt begint op vrijdag 24 november en eindigt op zaterdag 23 december 2023.

Tijdens de kerstmarkt kun je genieten van talloze kraampjes die allerlei kerst gerelateerde producten verkopen zoals handgemaakte kerstdecoraties, ambachtelijke geschenken, kerstversieringen en lokale lekkernijen. Je kunt ook lokale specialiteiten proeven zoals glühwein, warme chocolademelk en geroosterde kastanjes.

Naast de kraampjes zijn er ook verschillende attracties en activiteiten om van te genieten. Diverse muziekoptredens dragen bij aan de kerstsfeer en kinderen kunnen terecht in de carrousels en op de ijsbaan. Het hele stadje is prachtig versierd met kerstverlichting en er hangt een feestelijke sfeer.

Verder kun je in Bernkastel-Kues een leuke boottocht maken over de Moezel. Een plaatsje dat sowieso mooi gelegen is aan het water en van zichzelf al de moeite waarde is om naartoe te gaan.

Booking.com

Zie voor meer informatie de website: Weihnachtsmarkt Bernkastel-Kues

Kerstmarkt Cochem

De kerstmarkt in Cochem is een charmante en sfeervolle markt die elk jaar duizenden bezoekers trekt. Het vindt plaats in de schilderachtige oude binnenstad van Cochem. Het plein aan de rand van het dorpje is ingericht met diverse kraampjes. In een grote overdekte tent kun je heerlijk wat drinken. Verder is Cochem een écht gezellig (vaak toeristisch) dorpje met veel winkeltjes, restaurantjes en barretjes in de straten.

De kerstmarkt Cochem 2023 vindt plaats van vrijdag 24 november tot en met zondag 17 december 2023. Tijdens deze periode wordt het marktplein en de omliggende straten omgetoverd tot een winterwonderland, versierd met fonkelende lichten, kerstbomen en feestelijke decoraties.

Op de kerstmarkt in Cochem vind je talloze kraampjes met ambachtelijke producten, handgemaakte decoraties en kerstcadeaus. Van houtsnijwerk en keramiek tot kaarsen en sieraden, er is voor elk wat wils. Je kunt ook genieten van heerlijke traditionele gerechten zoals warme chocolademelk, glühwein, gebak, geroosterde kastanjes en andere lekkernijen.

Naast het winkelen en eten, is er vaak ook entertainment op de kerstmarkt. Denk aan live muziek, koren die kerstliederen zingen en soms zelfs een levende kerststal. Het is een geweldige plek om in de kerstsfeer te komen en de lokale cultuur te ervaren. Cochem staat ook bekend om haar kasteel. Het is even klimmen om daar te komen. Mocht je tijd over hebben is een bezoekje aan kasteel Cochem zeker de moeite waard.

Booking.com

Zie voor meer informatie de website: Stadt Cochem

Kerstmarkt Traben-Trarbach

De kerstmarkt in Traben-Trarbach bevindt zich in de voormalige wijnkelders van het dorpje. Ten opzichte van andere kerstmarkten langs de Moezel geeft dit een unieke sfeer. De kerstmarkt Traben-Trarbach start op vrijdag 24 november en gaat door tot zelfs 1 januari 2024!

Wat de kerstmarkt van Traben-Trarbach zo bijzonder maakt is de unieke locatie in de ondergrondse wijnkelders van de stad. Deze historische kelders worden omgetoverd tot een magische kerstwereld. Verlichte gangen en gezellige kraampjes geven een bijzondere beleving als je door de sfeervolle kelders dwaalt terwijl je geniet van de ultieme kerstsfeer. Tevens geniet je in de wijnkelders ook van een aangename temperatuur (minder koud). En ook dan mag een overheerlijk glühwijntje natuurlijk niet ontbreken.

Naast de kerstmarkt kun je ook de prachtige architectuur van Traben-Trarbach bewonderen, zoals de Jugendstil-gebouwen en de indrukwekkende bruggen over de Moezel. Het is ook een geweldige plek om lokale wijnen te proeven en te genieten van het schilderachtige landschap.

Kortom, de kerstmarkt van Traben-Trarbach is een betoverende bestemming voor liefhebbers van kerstmarkten. Het biedt een unieke ervaring in de ondergrondse wijnkelders en een sfeervolle ambiance om te genieten van traditionele kerstproducten. Het is zeker een bezoek waard tijdens de kerstperiode.

Booking.com

Zie voor meer informatie en openingstijden de website: Traben-Trarbach

Kerstmarkt Trier

De kerstmarkt van Trier is één van de oudste en meest traditionele kerstmarkten in Duitsland. Trier is een historische stad gelegen langs de Moezel en staat bekend om zijn rijke geschiedenis en Romeinse erfgoed.

De kerstmarkt van Trier wordt gehouden op het historische marktplein, de Hauptmarkt, en de omliggende straten. Het evenement begint op vrijdag 24 november en duurt tot en met vrijdag 22 december 2023.

Op de kerstmarkt vind je meer dan 90 kraampjes die een breed scala aan ambachtelijke producten, decoraties en culinaire lekkernijen aanbieden. Je kunt genieten van traditionele Duitse gerechten zoals bratwurst, pretzels en glühwein. Daarnaast is er ook vaak live muziek en entertainment om de feestelijke sfeer compleet te maken.

Wat de kerstmarkt van Trier zo bijzonder maakt is de prachtige omgeving van het historische stadscentrum. Je kunt de indrukwekkende architectuur bewonderen zoals de romeinse poort Porta Nigra, het Paleis van de Romeinse keizer Constantijn en de Römerbrücke (brug) uit de Romeinse tijd. Daarbij is de hele stad versierd met lichtjes en kerstdecoraties wat een magische sfeer geeft.

De kerstmarkt in Trier is wat groter van opzet dan in andere dorpjes. Het vinden van een parkeerplaats kan hierdoor wat lastiger zijn. Toch is het plein voor de Dom van Trier een onmisbaar groot kerstfestijn. Als je geluk hebt kom je zelfs de kerstman tegen!

Kortom, de kerstmarkt van Trier is een must-visit bestemming voor liefhebbers van kerstmarkten. Het biedt een combinatie van traditionele kerstproducten, historische charme en een feestelijke sfeer. Het is zeker een bezoek waard tijdens de kerstperiode.

Booking.com

Zie voor meer informatie de website: Treirer weihnachtsmarkt

Behalve de kerstmarkt Duitsland heeft de Moezel zoveel meer te bieden. Je leest hier meer over in ons reisverslag ‘Moezel vakantie Duitsland een bezoek aan Doornroosje en Wijnprinsessen‘.

 

Edwin & Jouke
Iedere vakantie is voor ons een nieuwe beleving! Naast zon, zee, strand genieten wij vooral van het onbekende tussen de locals. Onze reisverslagen delen wij graag zodat iedereen kan meegenieten van onze vakantie, leut en alle lekkers.

Benieuwd naar onze andere reizen? Kijk dan onder het menu reisverslagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *