Florida Amerika een rijkdom aan natuur, stranden, ruimtevaart en pretparken

Vakantie en stress zijn vaak twee uitersten maar vandaag komt alles samen. De dag begint zoals een échte vakantiedag. Rustig opstarten met een schaaltje yoghurt en een kopje koffie. De koffers zijn grotendeels gepakt voor onze reis naar Florida Orlando. Alleen de laatste spulletjes ontbreken nog. Met passen en meten krijgen we alles binnen de toegestane kilo’s in het koffer en kunnen we gaan.

Onze tips voor een bezoek aan Florida Amerika:
1) Bekijk het overzicht met reizen naar Florida
2) Bekijk het overzicht met reizen naar de Verenigde Staten

Vliegen van Schiphol naar Florida Orlando

Het is woensdagochtend rond 10:30u als op de A67 een file staat. De snelweg is gesloten! De beste optie is omrijden waardoor we gelukkig toch redelijk vroeg in Schiphol arriveren. We vliegen later die middag en mogen vervroegd via een speciale loketfunctie de douanecontrole passeren. “Hierdoor heb je nog wat extra tijd over in de plaza”, zei de beste mevrouw. Daar hebben we een broodje gegeten en zelfs even getwijfeld over een extra drankje in de Pub. Dat we dit laatste niet hebben gedaan werd onze redding.

Eenmaal bij de gate blijkt namelijk dat de mevrouw ons een verkeerde boarding tijd heeft doorgegeven. Alle passagiers zijn reeds geboard in het vliegtuig. Gelukkig mogen wij net op tijd mee. De vliegreis verloopt verder goed en wat krijgen wij veel te eten! Zelfs zoveel dat het plankje te klein is! Na de grenscontrole zetten we voet op Amerikaanse bodem. YES! We arrived in Florida Orlando!

Tip: Vlucht voor de boeg?
Vind de beste parkeerplek via de officiële parking van Schiphol.nl

Een auto huren in Florida Amerika

Op het vliegveld in Florida Orlando halen we bij Alamo onze auto op. Hoewel alle verzekeringen inclusief zijn krijgen we allerlei extra verzekeringen aangeprezen. We hebben eerder geleerd hier niet op in te gaan en doen dat dus ook niet.

Tip: Boek hier je All-in autohuur via Sunny Cars

We volgen de navigatie op weg naar ons hotel appartement. Enigszins verstopt achter de vele restaurantjes en Kissimmee Old Town Fun Spot is het voor ons goed zoeken. Omdat we meerdere keren de weg moeten vragen, terwijl we zeker weten dat we in de buurt zijn, duurt de reis een uur langer. Naar links… naar rechts… Grappig dat de mensen hier zo vriendelijk en behulpzaam zijn en toch niemand écht de weg kent. Het is uiteindelijk 00:30u (voor ons gevoel zes uur later) als we gaan slapen.

Het dorp Celebration opgericht door Walt Disney

Vandaag staat in het teken van verkennen. Hoe ziet onze buurt bij daglicht uit? Waar is de supermarkt? En hoe bevalt autorijden in Amerika? Het is even wennen maar zeker niet minder leuk! Al snel ontdekken we dat we op loopafstand van het plaatsje Celebration zijn. Dit dorpje telt een kleine 2.800 inwoners en is opgericht door Walt Disney. En geloof maar, als je hier bent krijg je ‘a good feeling’!

Eerst gaan we bij Celebration boulevard naar de supermarkt. Wat is het hier groot en wat verkopen ze veel! Vervolgens door naar het centrum van Celebration. Hier krijg je dus écht een goed gevoel en het zijn vooral de kleine dingen die het doen.

De huizen zijn mooi maar de bijzondere brievenbussen maken het af. Het zijn de gevormde lantaarns, de strakke en zeer schone straten en nostalgische auto’s in het straatbeeld. Misschien is het meest bijzondere nog wel de vriendelijkheid van mensen die je continu begroeten, de mensen die je helpen en de mensen die zomaar een praatje met je maken.

De schoolbus van Tita Tovenaar

Op de weg terug naar ons hotel appartement zien we zo een typisch Amerikaanse schoolbus rijden. Wat opvalt is een rode slagboom aan de voorzijde van de wagen die helpt kinderen veilig oversteken. Het stop bord klapt uit aan de zijkant van de schoolbus en plotseling staat alles stil. Het lijkt wel op het sprookje van Tita Tovenaar ‘STOP en alles staat stil’.

Alligators spotten met de Florida Airboat tour

Een activiteit waar we enorm naar uitkijken staat vandaag op ons programma. Vliegend met een Airboat op zoek naar Alligators. Na een autorit van 45 minuten komen we terecht in een hele mooie natuur. Hier geldt absoluut groen, groener, groenst. Wachtend op ons vertrek raken we in gesprek met een stereotype Amerikaan. Hij lult de oren van je kop en er komt weinig zinvols uit. Toch hebben we samen enorm gelachen terwijl hij zijn grootste angsten met ons deelt; 1) Airboaten 2) Mini Mouse. Voor een Amerikaan van drie hoog en drie breed is dat best bijzonder, haha.

Tijd om in te stappen. In drie rijen zitten we achter elkaar. De motor start en een enorme benzinelucht komt vrij. Met de nodige herrie glijden we over het water. Eerst kalm maar wanneer we daadwerkelijk over de lelies en beplanting vliegen is het opeens écht gaaf! De motor gaat uit, er heerst een enorme stilte. Het enige wat je hoort zijn de krekels en het geluid van de wind. In de verte spotten we een alligator. We varen rustig naar hem toe en zo is onze alligator ervaring compleet. Voldaan met een supergevoel rijden we door naar onze volgende natuurlijke beleving.

Forever Florida via het Buggy parcours

Na de Airboat tour vervolgen we ons programma met een buggy parcours. Een toertocht over het landgoed van Allen’s Family. Allen, een jongen die overleed op 29 jarige leeftijd aan kanker. Omdat hij in zijn jeugd op dit landgoed heeft gespeeld, gekampeerd en zo één was met de natuur heeft zijn familie dit landgoed gekocht. Doel is om op ecologische wijze het landgoed optimaal te onderhouden en steeds verder uit te breiden. Veel mensen vergelijken dit natuurgebied met de everglades maar dan in het klein.

Halfweg de toertocht stoppen we voor een wandeling in een tropisch regenwoud. Wat een rust en wat is het hier mooi! Het gekraak van hout en gezang van vogels geeft zo een bijzondere sfeer. Hier kun je zo een hele dag verblijven! Eenmaal terug bij ons hotel appartement is het ‘happy hour’. Niet voor het laatst hebben wij het licht uitgedaan. Welterusten!

Daytona Beach ’s werelds beroemdste strand

High Five! We zijn op ‘World’s Most Famous Beach’. Vandaag een relax dag. Lang wakker worden, uitgebreid ontbijten met als extraatje ‘waffles’ en daarna een toertocht over de Interstate 4 (I-4) naar Daytona Beach.

Het is zaterdag. Ieder weekend vind je in Daytona de zogeheten ‘Flea & Farmers Market’. In grote loodsen worden de meest uiteenlopende spullen verkocht. Van golfkar tot tandartsbehandeling maar ook antiek en souvenirs. We slenteren eerst over de markt, daarna rijden we door naar het strand.

We zitten net in de auto als we in een hevige onweersbui terecht komen. En hoewel we slechts op 4 mile afstand van het strand zijn klaart het snel op en schijnt de zon alweer bij aankomst. We parkeren de auto direct op het strand en lopen zo vanuit de auto de zee in.

Eerst naar Ocean Deck restaurant and Beach Club voor een broodje hamburger. “Ohh.. WOW! You eat your whole burger! Give me a high five!” Zei de serveerster terwijl ze nog wat te drinken brengt in een glazen weckpot.

Vanaf de pier heb je een mooi uitzicht over Daytona Beach. De ene kant kijk je uit op een pretparkje, de andere kant oneindig strand waar we in de verte onze auto hebben geparkeerd. Lopend over het strand zie je veel om je heen. Een ludieke ijscowagen, aangespoelde garnalen, een diversiteit aan mensen en het meest grappige zijn de kleine vogeltjes. Ze komen stoer op de zee afgestormd maar zodra ze het water aan hun pootjes voelen rennen ze met hun supersnelle ministapjes hard weg. That’s FUN!

Kennedy Space Center het ruimtevaart platform in Florida

‘We choose to go to the moon!’ En we hebben daadwerkelijk een stukje maan in onze handen gehad. Kennedy Space Center is het platform waar raketten, shuttles en satellieten de lucht in worden geschoten. Het is de “spaceport of the future”.

In het museum zijn veel 3D films te bekijken over de ruimte. Vervolgens sta je opeens oog in oog met de Atlantis! Het ruimtevaartschip dat aan 33 missies heeft bijgedragen. Via een simulator vliegen we mee in een raket. 3 – 2 – 1 alles trilt, een hele hoop herrie en we zijn los van het platform. Indrukwekkend om mee te maken. Ook de plaatsen vanwaar de lanceringen gehouden worden mogen we bezichtigen met een bus! Zelfs een volle dag met raketten, planeten en robots is te kort om alles van het ruimtevaartmuseum te kunnen zien.

Winter Park een plaatsje nabij Orlando

Het is zomer dus gaan we naar Winter Park, een plaatsje net boven Orlando. Het duurt even voordat we onze auto kunnen parkeren en besluiten wat te drinken bij Cocina 214. Dit is een Mexicaans restaurantje nabij Central Park. Het plaatsje voelt aan als een elite dorpje. Veel kunst en hooggeleerde mensen. We zien zelfs iemand lopen met een ‘square academic cap’, ofwel de academische baret. De schoolkinderen lopen hier allemaal in uniform en de vrouwen chique gekleed in een jurk.

We lopen verder en komen bij een verborgen straatje. De ‘Hidden Garden’ waar enkele winkeltjes en restaurantjes verstopt zijn van de grote doorgaande weg. Op advies van Heidi Travels USA lunchen we bij the Briarpatch restaurant. We hebben hier heerlijk, gezellig en veel gegeten. Zelfs zoveel dat de taart van ongeveer een halve meter hoog er niet meer bij kon!

Daarna slenteren we verder via Central Park en het naastgelegen treinstation terug naar de auto die we bij de universiteit hebben geparkeerd. Halfweg zien we de zoveelste eekhoorn zitten die erg tam lijken te zijn. Toch valt communiceren met deze beestjes, om samen op de foto te gaan, niet mee.

Disney Springs shopping center

Vlakbij ons hotel vinden we Disney Springs, zeg maar een pretpark zonder attracties. Hier vinden we shops, shops, shops en restaurantjes. Allemaal in het teken van Disney. Zelfs in de kleinste details zoals watersproeiers en beplanting zien we Mickey Mouse. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zelfs volwassenen ‘gebrainwasht’ worden en rondlopen met Mini Mouse oren of een Donald Duck pet. Eigenlijk is het best leuk om hier te zijn. Je wordt ontzettend vrolijk van de muziek en de omgeving is schitterend om te zien.

We rijden verder, tanken de auto vol voor morgen en gaan nog even binnen bij de supermarkt in Celebration. Wat boffen we met zo een mooie supermarkt in de buurt. Als we terugkomen bij ons hotel staat de Coca Cola truck voor de deur, nog lang geen kerst en de truck toch al gespot! Dat kerstgevoel hadden we overigens ook al in Disney Springs waar het gehele jaar een kerstwinkel open is. Voor ons een mooie kans om een zomerse foto voor de kerstkaart van dit jaar te maken.

Bij het zwembad drinken we een paar gratis biertjes tijdens ‘happy hour’. Daar zijn ze niet flauw mee. Hoppa, drie tegelijkertijd! Nu kijken of we samen iets te eten kunnen koken. Wij hebben er vertrouwen in dat dit wel gaat lukken.

Welterusten voor straks, morgen rijden we voor een paar dagen met de auto van Orlando naar Miami! Wil je weten hoe dit verliep? Je leest hierover in ons reisverslag ‘Een vakantie Miami eenvoudig mogelijk met auto vanuit Orlando‘.

Blue Spring State Park

Blue Spring, wat ben je mooi! Een beschermd natuurpark en toevluchtsoord voor de zeekoeien (manatees) in de winter. Het lijkt wel de jungle. Als je hier rondloopt zie je steeds meer dieren. Vlinders, vogels, schildpadden, vissen, eekhoorns en zelfs de zeekoe hebben we gespot. Het is heerlijk om hier te verblijven en wat kun je hier enorm genieten van de rust en de natuur.

New Smyrna Beach voor een middagje strand

Midden in ‘de jungle’ zegt Jouke: “oh, als je nu toch op het strand zou kunnen liggen, dat zou toch heerlijk zijn!” Zo gezegd zo gedaan. Op naar Smyrna Beach of zoals wij zeggen “Smirnoff Beach”. We halen eerst nog een broodje bij de plaatselijke supermarkt en mogen tot onze verbazing ook op Smyrna Beach de auto weer op het strand parkeren. Gaaf!

Handdoekje uit de auto en zwemmen. Het water is niet erg helder maar wel lekker warm. Eenmaal in het water prikt ineens iets op Edwin’s been. Vermoedelijk een kwallenbeet (nee, het was niet Jouke). Uiteindelijk tegen zeven uur komt de strandwacht vertellen dat we onze auto van het strand moeten halen. Het is dan laat genoeg en hebben nog een lange autorit voor de boeg.

Universal Studios Florida CityWalk

Hoewel we gekozen hebben om deze vakantie niet naar de Universal parken te gaan kun je vanaf zes uur ’s avonds gratis naar de Universal CityWalk. Dit is dé straat die toegang geeft tot twee parken van Universal Studio’s. Omdat wij rond zeven uur van het strand moesten in Smyrna Beach. Vervolgens rond half negen thuis waren. Eerste wilden douchen, door naar het tankstation, de supermarkt en avondeten, komen we rond half twaalf aan bij de CityWalk. Dan denk je wellicht dat het daar rustig en uitstervende is maar niets is minder waar. Wat een hoop mensen, wat een drukte, bars, restaurants en clubs. ‘The show must go on’.

IHOP

De volgende ochtend gaan we buiten de deur ontbijten. Vlak bij ons hotel zit namelijk een IHOP, wat staat voor International House Of Pancakes. En dat is wat je hier vierentwintig uur per dag zeven dagen per week kunt krijgen. Een typisch Amerikaans ontbijt. Bij binnenkomst zit het restaurant al aardig vol. We hebben zelfs één van de laatste tafeltjes. Als Jouke aan de serveerder vraagt: “Are you really open for 24 hours a day?” Antwoord hij: “Yeah, but sometimes when it is not so busy we work from home and deliver it to here”.

Wat kunnen wij toch lol maken met die Amerikano’s. We bestellen een full stack Pancakes en French toast, ofwel wentelteefjes. Met een volle maag proberen we weer naar buiten te gaan. De wachtrij is enorm opgelopen en zo worstelen we een weg naar buiten.

Alligators kijken in Gatorland

Tijd om alligators te vangen. Niet ver van ons hotel appartement ligt Gatorland. Dit is een dierentuin gericht op alligators. Het is niet enorm groot. Toch maken de shows en alle dingen eromheen het erg leuk voor een bezoek.

Zo kun je direct bij de ingang jonge alligators voeren. Met een vis aan de hengel houd je deze boven de alligators. De trage maar sluwe beesten komen zo een stukje boven het water en happen net zolang totdat jij of de beesten het beu zijn.

Verderop wordt ditzelfde trucje met heel veel show, écht op zijn Amerikaans, met de hele poppenkast erop en eraan, nogmaals gedaan door de dierenvoeders. Echter, dan met volwassen alligators die bijna een meter uit het water springen. ‘Grab the Chicken!’

Via een wandelpad komen we langs diverse andere dieren zoals panters, landschildpadden, slangen, papegaaien en albino alligators. Als kers op de taart worden we beloond met een worstelshow waar een dierentemmer op humoristische wijze het gevecht aangaat met een levende alligator.

Het was erg leuk om hier te zijn en nu terug naar het hotel. Het is een enorm warme dag en we hebben zin in een duik in het zwembad. Tenslotte vieren we vandaag op ons resort ‘Labor Day’ (dag van de arbeid) met gratis broodjes hamburger, hotdogs, chips, entertainment en drank. ‘See You Later Alligator!’

Alles op zijn kop bij WonderWorks Orlando

Het moet niet gekker worden! Vanavond staat in het teken van verbazing en humor. We starten met de ‘Outta Control Dinner Show’ in WonderWorks. Dit is een gebouw dat volledig op zijn kop staat. De mythe gaat over een onderzoeker die een orkaan heeft veroorzaakt waardoor het gebouw hier zo terecht is gekomen.

De dinnershow zelf gaat weer lekker Amerikaans met onbeperkt pizza, een goochelaar die grappen maakt en een publiek wat overenthousiast is, uiteraard doen wij mee! Daarna besluiten we om richting reuzenrad te lopen voor een drankje en vertier. We komen een kraampje tegen waar ze drakenadem verkopen. Dit zijn bevroren snoepjes die rook vormen bij opeten. Dit is erg grappig om te zien.

Ook zien we drie autootjes voorbij rijden die volledig bekleed zijn met led beeldschermen. Hierop draait de tekenfilm Toy Story, zelfs met geluid! Eenzelfde reclame autootje staat naast de weg met een lekke band. Kans voor ons om snel een foto te maken.

Bij de cafés en clubs gaat de gekkigheid gewoon door. Bij de Icebar staat bijvoorbeeld een palmboom als een ijsblok te smelten. Even verderop stappen mensen in een zweef draaimolen die wel erg hoog gaat. Het leukste om te beleven zijn toch wel de aangeschoten glitter en glamour vrouwen die nooit op hoge hakken lopen en al stuntelend vooruit proberen te komen op zoek naar een taxi.

St. Augustine het oudste stadje van Florida Amerika

Een reis terug in de tijd. Hoe is Florida ontstaan? Wat was hierop de invloed van Spanje? Hoe leefden de Timicua indianen in die tijd? Al deze antwoorden zijn te vinden in het plaatsje St. Augustine dat is opgericht in 1565, en daarmee het oudste stadje van Amerika is.

Bij aankomst parkeren we onze auto in de nabijgelegen parkeergarage. Alleen op het bovenste dek, vijfde etage, zijn enkele plaatsen vrij. Vanaf een soort Romeo en Julia balkon heb je vanaf het parkeerdek een mooi uitzicht over land en zee.

Al lopend uit de garage kom je direct bij het toerisme information center. Hier ontvangen we een plattegrond met wat uitleg en gaan verder. Hoewel we maar enkele minuten binnen zijn geweest giet het eruit als we weer buiten komen. Het blijft opmerkelijk hoe snel het weer telkens verandert van zonneschijn naar onweer. Alsof iemand een gordijn openmaakt.

Zo snel als de regen is gekomen verdwijnt deze ook weer en steken we de straat over naar het begin van het stadje. Hier vind je allerlei oude huisjes, winkeltjes, een school en zelfs een shopping mall, met 24 winkeltjes. Slenterend door de hoofdstraat St. George Street komen we bij een snoepwinkeltje waar ze op ambachtelijke wijze snoep maken. We mogen hier zelfs gratis proeven en wat zijn ze lekker. Ook vind je hier aaneengesloten kroegjes, sommige met gezellige binnenpleintjes, waar overal live muziek gespeeld wordt. Variërend van orkest tot solo op gitaar.

Sangrias Wine and Tapas Bar

In het midden van St. George Street vinden we een tapas bar. Deze heeft als enige in die straat een smal houten balkon met enkele bartafels en krukken. Zeker met de drukte van alle toeristen een wonder als je daar mag zitten. Wij hebben dat geluk en bemachtigen zonder wachten de beste plaats. Vanaf hier kunnen we mooi mensen kijken.

Genietend van een drankje en tapas menu kijken we uit over St. Augustine. In de bar speelt een cowgirl live gitaarmuziek. Haar stem en uiterlijk lijkt veel op een jeugdige Ilse DeLange. Ze zingt zo mooi dat je er kippenvel van krijgt. En dat allemaal op het houten balkonnetje van amper een meter breedt.

Na onze terugreis stoppen we bij Olive Garden nabij ons hotel appartement. Dit is een heerlijk Italiaans restaurant waar het “eat to share” principe mogelijk is. Gelukkig waren we nog net voor sluitingstijd binnen. De vriendelijke serveerder José vond ons zo leuk dat we gratis brood en drankjes hebben gekregen. Het was een mooie, leerzame, gezellige en lange dag en kunnen nu zeggen “St Augustine, we hebben je gezien!”

Mall at Millenia shopping center

Aanvankelijk zouden we vandaag naar Clearwater Beach gaan. Witte stranden en het azuurblauwe water aan de Mexicaanse golf. Helaas, volgens berichten in de media over de ‘Red Tide’ bacterie, is de zee vies bruin en liggen overal aangespoelde dode vissen op het strand. Bovendien berichten ze over bovengemiddeld gezondheidsklachten. Daarom besluiten wij onze plannen te wijzigen.

Beetje teleurgesteld gaan we op zoek naar een andere invulling van onze dag. Maar hoe krijg je Jouke gelukkiger dan een dagje zee? Ze is toch een klein beetje een Zeeuws meisje. Nou, gewoon door te shoppen! Dus op naar ‘Mall at Millenia‘.

Wat een gaaf winkelcentrum. Eerst naar de Starbucks voor een lekkere Frappucino met een chocolade koek. Daarna rondneuzen in alle winkels waarna we een stop maken bij Jouke’s favorite, Victoria’s Secret! Edwin heeft er plezier in om Jouke alles te laten passen. Zeker als hij erachter komt dat Jouke niet kan kiezen. Uiteindelijk besloten om gewoon alles mee te nemen. Wat levert dat een geweldig schattig snoetje op.

Ook zien we een Microsoft winkel in de buurt. Speciaal voor Edwin een stop gemaakt zodat hij zijn nerd-niveau weer op peil kan brengen. En hoe sluit je zo een dag beter af dan ergens te gaan eten in een wel heel bijzonder restaurantje. Een supersized carpaccio. Als hoofdgerecht kreeft en garnalen. En tot slot een tiramisu na. We voelen ons als kleine kinderen in de snoepwinkel en zo is Clearwater Beach snel vergeten.

Disney Magic Kingdom Florida

Zip-a-dee-doo-dah, zip-a-dee-ay. My oh my, what a wonderful day. Plenty of sunshine headin’ my way. Zip-a-dee-doo-dah, zip-a-dee-ay.

Als je mond niet opengaat zonder dat er direct een liedje uit springt dan heb je een ‘Zip-A-Dee-Doo-Dah’ dag. Wat een vrolijkheid en wat een beleving. Als klein kind droom je van Disney Magic Kingdom en vandaag komt hij uit. ‘If you can dream it, you can do it’!

Ons hotel appartement ligt amper 4 mile van de Walt Disney pretparken en toch gaan wij met de auto. Het is zelfs nog zo vroeg dat we bijna de eerste zijn en kunnen vooraan parkeren. Vanaf de parkeerplaats worden we met een boot naar de ingang van Disney Magic Kingdom gebracht. Een andere optie is de monorail maar die is nog gesloten.

Vanaf de boot zien we het kasteel van Cinderella (Assepoester) al staan. Je voelt je even helemaal kind. Bij binnenkomst loop je direct op het kasteel af via de grote Main Street waar ook de vele parades rijden.

Ga slim om met je Disney Magic Kingdom FastPass

Een goede voorbereiding heeft ons vandaag enorm geholpen. Hierdoor hebben we bijna alle attracties met FastPass kunnen doen. Dit betekent dat je niet in de soms urenlange wachtrij komt te staan maar direct via een eigen ingang in kunt stappen.

Zo hebben wij vrijwel alle attracties gedaan. Van Big Thunder tot It’s a Small World. De mooiste attractie vonden wij Splash Mountain hoewel het meest bijzondere moment in de Seven Dwarfs Mine Train ontstond. Hiervoor was helaas geen FastPass optie beschikbaar en stond er de hele dag een urenlange wachtrij.

Tip: Bezoek zo vroeg mogelijk in de ochtend de eerste twee attracties zonder fastpass. Daarna kun je het beste zo snel mogelijk al je fastpass opties gebruiken. Na je laatste fastpass optie krijg je telkens één nieuwe fastpass. Als je achter het toegangspoortje, nog wel voor het instappen, je volgende attractie met fastpass reserveert kun je de hele dag vooruit zonder uren te wachten in de rij.

Toch besloten we om in de avond aan te sluiten met als risico de gigantische vuurwerkshow te missen. Precies op het moment dat wij instappen klapt het vuurwerk eruit en genieten wij tijdens onze rit van alle mooie kleuren in de lucht. De beleving, de muziek, het sprookje en het immense vuurwerk zorgt voor kippenvel en een ontroerend moment. Je bent immers een mens en bijzonder om wie je bent.

Met tranen in de ogen van geluk op zo een mooie dag lopen we met een ‘good feeling’ over Main Street terug naar de boot. Het is intussen al laat en ‘s middags hebben we voor laatst bij ‘Be Our Guest’ gegeten. Gelukkig is Applebees nog open tot twee uur ‘s nachts en verwennen we onszelf met een heerlijke soep en gebraden Chicken Wings.

Cocoa Beach om heerlijk te relaxen

Onze laatste volle dag in Florida. Wat doe je dan? Relaxen, niets, rustig aan, luieren, lamballen, uitrusten en vooral blijven liggen waar je ligt. Daarom staat er vandaag een échte stranddag op het programma. Via de tolweg zo snel als kan naar Cocoa Beach. Auto geparkeerd zo dicht mogelijk bij het strand, bruggetje over, handdoek neer en bakken maar.

Daar lig je dan, te bakken in de zon. Toch begint dat voor Edwin na enige tijd te vervelen. Dan maar pringels eten, cola drinken, puzzelen en genieten van het uitzicht. Bootjes in de verte, pelikanen duiken in het water, geen wolkje aan de lucht, zeemeeuwen kwetteren in je oor en Jouke, die slaapt. Dan maar wat met de camera spelen. Het levert nog leuke plaatjes op ook. Zo slecht was onze dag toch niet?

Saint Cloud Jimmy Bear’s BBQ

Eigenlijk verdient een restaurantje op zichzelf niet zoveel aandacht maar we hadden vanavond zoveel honger dat we besluiten onderweg van Cocoa Beach terug naar ons hotel appartement te eten. Aan de rand van een villawijk in Saint Cloud vinden we een bijzonder restaurantje.

Het lijkt weliswaar meer op het huisje van hans en grietje en toeristen komen hier zelden of nooit. Ze dachten zich te herinneren dat eerder een Engels koppel langs is geweest maar verder niet. Eenmaal binnen worden we door de huisvrouw welkom geheten en ze vindt het geweldig dat er toeristen zijn, en nog wel uit Nederland.

Ook de chef kok komt een kijkje nemen en lijkt ook geïnteresseerd in ons bezoek. Hij wil vooral weten wat we in Nederland eten en wat we in Amerika gegeten hebben wat we in Nederland niet kennen. Daarna begint hij vol trots te vertellen over zijn grote passie. Eten bereiden op de smoker, het is tenslotte een BBQ restaurant.

Behalve het menu dat we hebben besteld wil hij ons graag alles laten proeven en zien. Zo proeven we traditionele Saint Cloud ribbetjes en krijgen we vol trots de hout gestookte smoker te zien. Bovendien krijgen we ook alligator aangeboden om te proeven! Dat is toch wel heel speciaal en typisch iets van hier. “Most people can say, we have seen them. But you can say, we have eat them!”. Net zoals vaker met dit soort eten, het smaakt naar kip. Nu afwachten of hier dezelfde mythe achter zit zoals het eten van leguaan op Curaçao.

Terug naar huis van Florida Orlando

Het is mooi geweest! Wat hebben wij genoten! Van het hotel krijgen we een gratis late check-out omdat we ‘s avonds pas terug vliegen. Hierdoor hebben we tot twee uur de tijd om lekker te ontbijten, onze koffers te pakken en een souvenir te kopen.

Bij Bahama Breeze stoppen we voor een laatste burger. Genieten we nog even van de omgeving, het warme weer, een plensbui en de mensen die altijd spontaan een verhaal tegen je vertellen zonder inhoud. Dan is het écht tijd om naar het vliegveld Orlando te gaan. Zo kijken we terug op een fantastische zomervakantie en zijn we een hele mooie beleving en herinnering rijker.

Amerika, we gaan we je nog missen!

Onze tips voor een bezoek aan Florida Amerika:
1) Bekijk het overzicht met reizen naar Florida
2) Bekijk het overzicht met reizen naar de Verenigde Staten

Wat vind je van ons reisverslag? Laat een reactie achter onderaan deze pagina!

Booking.com

Edwin & Jouke
Iedere vakantie is voor ons een nieuwe beleving! Naast zon, zee, strand genieten wij vooral van het onbekende tussen de locals. Onze reisverslagen delen wij graag zodat iedereen kan meegenieten van onze vakantie, leut en alle lekkers.

Benieuwd naar onze andere reizen? Kijk dan onder het menu reisverslagen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *