Eilandhoppen Griekenland authentiek Sporaden eilanden Alonissos, Skopelos, Skiathos

Staat eilandhoppen Griekenland ook op jouw verlanglijstje? Overweeg dan eens om naar de Sporaden eilanden te vliegen. Hier vind je nog het authentieke Griekse dorpsleven zonder massatoerisme. Tijdens onze reis hebben we achtereenvolgens de eilanden Alonissos, Skopelos en Skiathos bezocht. Deze liggen in vogelvlucht zo een 200km boven Athene in de Egeïsche zee.

Schiphol Park Sleep & Fly

Als je ’s ochtends rond 5 uur een vlucht hebt is een Park, Sleep & Fly arrangement écht een uitkomst. Zo kun je nog even rusten voor vertrek en heb je gelijk een parkeerplaats voor je auto geregeld. Zo arriveren wij zonder zorgen op tijd op Schiphol voor onze vakantie naar de Sporaden eilanden.

Tip: Bekijk hier de Park, Sleep & Fly arrangementen van TUI

Aardbeving Griekenland

Lig je net lekker te slapen wordt je wakker geschud. De deuren beginnen te klapperen en je vraagt je af wat er gaande is. Je loopt uit je kamer en al snel gaan bij steeds meer mensen de lampen branden. We horen ze ook praten maar waarover? Ja hoor, het was een aardbeving.

Een fenomeen dat zich wel vaker voordoet tijdens eilandhoppen Griekenland en deze nacht dus ook op wel zeven epicentra bij ons in de omgeving (leuk weetje: epi is overigens afkomstig uit het Grieks).

Wil je weten of jij in Griekenland een aardbeving hebt gevoeld? Kijk op deze kaart!

Alonissos een rustig eiland

Alonissos is het kleinste en meest rustige eiland van de Sporaden eilanden. Op dit eiland vind je rust, ruimte en het authentieke Griekse dorpsleven. Toch heeft Alonissos ook een aantal mooie stranden en gezellige restaurantjes. Verwacht hier geen massatoerisme en souvenirwinkeltjes.

Als je tijdens je Eilandhoppen Griekenland vakantie naar de Sporaden eilanden gaat mag Alonissos zeker niet ontbreken.

Alonissos is het eerste eiland dat wij bezochten tijdens onze Eilandhoppen Griekenland vakantie naar de Sporaden eilanden. Je leest hierover meer in ons reisverslag Alonissos Griekenland een rustig eiland van de Sporaden.

Skopelos uit de film Mama Mia

Heb je de film Mama Mia gezien? Dan herken je zeker de witte gebouwen, smalle straatjes en het kerkje van Skopelos. Behalve dat Skopelos bekend is uit de film Mama Mia is het een erg gezellig eiland om te bezoeken tijdens Eilandhoppen Griekenland tijdens je vakantie Sporaden eilanden.

Wij bezochten Skopelos als tweede eiland, na Alonissos, tijdens onze Eilandhoppen Griekenland vakantie naar de Sporaden eilanden. Je leest hierover meer in ons reisverslag Skopelos Griekenland een eiland uit de film Mama Mia.

Skiathos een toeristisch eiland

Liever meer toeristisch, meer mensen, meer drukte, een lange straat met souvenirwinkeltjes en het uitgaansleven? Dat is wat wij aantroffen tijdens onze Eilandhoppen Griekenland vakantie naar de Sporaden eilanden.

Met het vliegtuig op vliegveld Skiathos landen is sowieso een gave ervaring! Het lijkt wel het Sint Maarten van de Sporaden, zo kort als die landingsbaan is. Alleen daarom al is een vakantie Sporaden de moeite waard.

Wij bezochten Skiathos als derde eiland, na Alonissos en Skopelos, tijdens onze Eilandhoppen Griekenland vakantie naar de Sporaden eilanden. Je leest hierover meer in ons reisverslag Skiathos Griekenland een toeristich eiland van de Sporaden.

Eilandhoppen Griekenland

In Griekenland zijn voldoende mogelijkheden voor eilandhoppen. De ene kiest voor de Cycladen eilanden Paros, Mykonos en Santorini. De andere voor de Sporaden eilanden Alonissos, Skopelos en Skiathos.

Ons advies is om je reis goed voor te bereiden en tijdig hotels en overtochten geboekt te hebben. Zo voorkom je frustratie, wachttijden en kun je vooral genieten van je welverdiende vakantie.

Tip: Bekijk hier een 15-daagse reis eilandhoppen Skopelos & Skiathos via TUI

Wij hebben enorm genoten van onze pakketreis naar de Sporaden eilanden. Een blijvende herinnering aan een fijne vakantie! Want zo een mooie vakantie naar de Sporaden komt maar sporadisch voor…

 

Edwin & Jouke
Iedere vakantie is voor ons een nieuwe beleving! Naast zon, zee, strand genieten wij vooral van het onbekende tussen de locals. Onze reisverslagen delen wij graag zodat iedereen kan meegenieten van onze vakantie, leut en alle lekkers.

Benieuwd naar onze andere reizen? Kijk dan onder het menu reisverslagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *