Een vakantie Miami eenvoudig mogelijk met auto vanuit Orlando

Als je vanuit Nederland naar Orlando vliegt is een auto vakantie Miami relatief dichtbij. Wil je net zoals wij eens over Miami Beach lopen en Miami City bezoeken? Huur een auto en ga erheen voor een blijvende herinnering!

Onze tips voor een vakantie naar Florida Miami:
1) Bekijk het overzicht met reizen naar Florida
2) Bekijk het overzicht met reizen naar Miami

Met de auto van Orlando naar Miami

Het is rond half vijf in de ochtend als we elkaar enigszins versuft aankijken. We vragen ons beide af; wat is wijsheid? Zijn we klaar voor de grote overtocht met de auto van Orlando naar Miami? Of blijven we slapen? Na een schaaltje yoghurt en een kopje koffie besluiten we te gaan rijden. Buiten is het nu nog donker maar wat zal het mooi zijn zodra de zon opkomt.

Na een uurtje rijden komen we in stiller gebied. Eerder zagen we meer restaurantjes en shops langs de weg dan de hoeveelheid auto’s. Nu kijken we uit op een lange geasfalteerde weg met in de verte een tankstation. Voordat helemaal niets meer te bekennen is maken we uit voorzorg een pitstop en rijden snel verder. Eindeloos lange wegen, zover als je kan kijken. Daarna een flauwe bocht en het begint weer opnieuw. Onze navigatie zei nog; “over 250 kilometer links aanhouden”. Gelukkig hebben we cruise control!

Tip: Boek hier je All-in autohuur via Sunny Cars

Wisselvallig weer Miami

Met de auto van Orlando naar Miami is een lange weg maar rijdt zeer relaxed. Na ruim drie uur autorijden wisselen we van plaats. Dit worden Jouke haar eerste kilometers in Amerika, yeah! Op zo een brede rustige weg is dat toch geen probleem? Als we ruim een half uur onderweg zijn trekt het wolkendek dicht en krijgen we een fikse onweersbui. De lucht kleurt zelfs paars met daaromheen een donkere zwarte schaduw.

Daar gaan we dan! Twee kampeerders op weg naar de grote stad voor een mini vakantie Miami. Als je nog van plaats wilt ruilen moeten we nu écht even stoppen… te laat! Zo denderen we samen Miami binnen. Jouke achter het stuur en Edwin haar mentale steun.

Het komt goed schatje, rustig blijven rij.. Ow hier moeten we eigenlijk naar links! Bots, bam over de vluchtheuvel naar de juiste weghelft. Hier en daar wat getoeter, een handafdruk genageld in het stuur en het zweet op de rug.. YES!! We zijn in Miami, en wel Miami Beach! Hiermee is het bewijs geleverd; Jouke kan autorijden!

Hotel Miami Beach

Als eerste gaan we naar het strand van Miami Beach. Lekker zonnen op een strandbedje observerend als een échte ‘baywatch’ met uitzicht over de Atlantische oceaan. Voor ons een zeer prettige manier van wachten voordat we op de hotelkamer van The Tony Hotel South Beach terecht kunnen.

Onze tip voor een hotel in Miami:
Bekijk hier het overzicht met hotels in Miami

Na een aantal uurtjes Miami Beach gaan we naar de ‘rooftop pool’ op het dak van ons boetiek hotel. Het is volledig ingericht in Jan des Bouvrie stijl en biedt een prachtig uitzicht over de oceaan. Wij vinden dit een geweldige plek om te lunchen en het eten is erg lekker.

Ocean Drive Miami Beach

In de avond slenteren we natuurlijk over de Ocean Drive. Deze straat, geheel in art-deco stijl, is het boegbeeld van Miami Beach. Dit is de boulevard van Miami Beach waar veel beroemdheden een avondje uitgaan en ook de straat waarin veel filmscènes zijn opgenomen.

’s Avonds kleurt het geheel met neonverlichting terwijl wij op het terras van een Mexicaans restaurant genieten van een diner met enchilada’s en taco’s. Laat in de avond hebben we ‘last-minute’ een activiteit geregeld voor de volgende dag. Het wordt dus opnieuw vroeg opstaan met uitzicht op weer een leuke dag tijdens onze vakantie Miami.

Is een vakantie Miami duur

Voor het eerst worden we wakker op onze mini vakantie Miami. Oh, wat een heerlijk gevoel! Gisteren hebben we al een klein beetje geproefd van Miami Beach, inclusief het nachtleven! Maar wat is er allemaal te doen in de stad Miami? Is het leven in Miami duur? En welke verborgen pareltjes zijn te vinden tussen alle wolkenkrabbers die samen de skyline van Miami vormen?

In vergelijking met andere steden in Florida is Miami zeker niet goedkoop. Een hotelovernachting kost je al snel meer dan 200 dollar per nacht. Voor een minimalistisch ontbijtje bestaande uit; een potje jam, een gekookt eitje, een boterham, een glaasje sap en een koffie betaalde wij eigenlijk 18 dollar per persoon.

Echter, omdat we een package deal hebben geboekt, hotelkamer inclusief ontbijt, mogen we alles en zoveel van de kaart bestellen als we zelf willen. Wat hebben we gesmuld!

Miami City Bus Tour

De rijkdom die heerst in Miami beleven we van dichtbij als we met de City Bus Tour meegaan. De buschauffeur is supercool en een échte lolbroek! Alleen daarom zou je al met deze tour mee willen gaan. En de bus zelf is overigens ook best cool!

We rijden langs Ocean Drive en krijgen te horen welke bekende personen hier wonen of een hotel café op naam hebben staan. Ook de personages van heel veel bekende films komen voorbij en worden gezongen door de buschauffeur. Onderweg stoppen we op een mooie plek waar je goed de skyline van Miami kan zien.

Little Havana Cuba in het klein

Het leukste van de City Bus Tour is toch wel klein Cuba in Miami, genaamd “Little Havana” in de straat Calle Ocho. Wat een sfeer, bijzondere muurschilderingen en wat een gave mensen! We proeven de échte Cubaanse koffie en nemen een kijkje bij de Cubaanse sigarenwinkel. Heerlijk om hier rond te dwalen! Helaas is voor ons gevoel de tijd veel te kort dat we in deze Cubaanse wijk kunnen zijn. Miami, je hebt ons verrast!

Miami Boat tour

Na een traditioneel Amerikaanse lunch in de Mojitobar, ofwel een burger, ligt voor ons een boot klaar in Bayside. Dit de haven waar onder andere het Venetian Lady jachtschip ligt en ook de plaats waar een meer dan honderd jaar oude ficus benghalensis boom staat, van ruim 22 meter hoog.

We gaan op sterrenjacht. Miami bestaat uit meerdere eilanden. De meeste eilanden zijn met een brug verbonden met het vaste land. Ook is er één die niet verbonden is met een brug. Hierdoor kun je dit eiland alleen bereiken met een boot of helikopter. Een overnachting kost hier al snel 900 dollar per nacht.

Een ander eiland is Star Island. Hier bezitten veel bekende personen een tweede, derde of vierde huis. Namen die genoemd worden zijn David Beckham, Gloria Estefan, Ricky Martin, Gulio Iglesias, Will Smith en Madonna. Het zal je dan ook niet verbazen dat de verkoop van een dergelijke woning boven de 40 miljoen dollar ligt. Voor een nieuwe woning in aanbouw is zelfs een kerkje verplaatst omdat deze in de weg stond.

Bij het aanmeren van de boot zien we in het water drie zeekoeien liggen. Af en toe komen ze omhoog en zijn vervolgens snel weer onderwater. Na een volle dag Miami besluiten we een heerlijke duik in de pool van ons art-deco boetiek hotel te nemen. ’s Avonds zoeken we een gezellig restaurantje voor een hapje en drankje. Zo stranden we bij een Italiaans restaurant in de sfeervolle Española Way Miami.

Hoe groot is een Kingsize bed

Vandaag is een dag van lange afstanden en topografie. Als we wakker worden in Miami Beach realiseren we ons dat een Kingsize bed wel écht groot is. Dit vraagt om nader onderzoek! We vragen ons af met hoeveel personen je tegelijk naast elkaar in een Kingsize bed kunt liggen?

Het onderzoek gaat als volgt: je ligt helemaal rechts op het bed en rolt zo vaak, hard en snel als je kan naar de andere kant. Na vijf halve rondes is er niets aan de hand maar na vijf en een kwart flikker je met heel je hebben en houwen via het nachtkastje op de grond, zo hebben wij geleerd. Uiteraard hebben we hier nu ook een hilarisch filmpje van en vastgesteld dat je met zes personen in een Kingsize bed past.

Palm Beach

Hoewel we vandaag weer met de auto van Miami naar Orlando terugrijden, lopen we in de ochtend nog even over het strand van Miami Beach. Plotseling verdwijnt de zon en worden we kletsnat door een tropische regenbui. De weg terug naar het hotel is zo kort en toch zo lang dat we alles uit kunnen wringen. Gelukkig hebben we een late check-out zodat we gedoucht en droog in de auto stappen.

Klaar voor de lange autorit van Miami naar Orlando! Onderweg stoppen we bij Palm Beach. De naam verraad het al. Het is een plaatsje aan de kust met veel palmbomen. Hier vind je tevens de mooiste winkelstraat van heel Florida, Worth Avenue. Schitterende winkelpanden met de vele palmbomen maken hier het plaatje compleet. Wat een mooi en fijn plaatsje om even doorheen te rijden als je toch in de buurt bent.

Enkele uren later stoppen we kort in Lake Wales. Terwijl Edwin oude autootjes kijkt zorgt Jouke voor een heerlijk ijsje. Eenmaal thuis eten we een lekkere moot zalm en spelen we Carcassonne. Moe en voldaan gaan we slapen en zien morgen wel verder.

Tip: Gek op spelletjes? Dit zijn leuke spelletjes voor 2 personen!

Wat vind je van ons reisverslag? Laat een reactie achter onderaan deze pagina!

Booking.com

Edwin & Jouke
Iedere vakantie is voor ons een nieuwe beleving! Naast zon, zee, strand genieten wij vooral van het onbekende tussen de locals. Onze reisverslagen delen wij graag zodat iedereen kan meegenieten van onze vakantie, leut en alle lekkers.

Benieuwd naar onze andere reizen? Kijk dan onder het menu reisverslagen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *