Comomeer Italië en de ferry naar Bellagio, Varenna, Menaggio

Comomeer (Lago di Como) is een perfecte locatie voor vakantie. Maar ook een geweldige tussenstop op doorreis naar Toscane.

Eén van de dorpjes waar wij verbleven is Menaggio. Dit was op de terugreis van onze vakantie naar de Côte d’Azur. Onder andere vanwege de gunstige ligging, in het westen aan het Comomeer, hoef je in tegenstelling tot andere dorpjes aan het meer niet eerst het water over te steken om via Lugano door Zwitserland naar Nederland te rijden.

Onbeperkt gebruik van de veerboot tussen Bellagio Varenna en Menaggio

Bellagio, Varenna en Menaggio zijn drie bijzondere plaatsen aan het Comomeer. Omdat deze dorpjes in een driehoek met elkaar verbonden zijn door een veerboot, de ferry, is het erg leuk om tijdens je vakantie alle drie de dorpjes te bezoeken.

Voor relatief weinig geld koop je een dagkaart voor de ferry. Daardoor verplaats je snel en onbeperkt tussen de dorpjes. Zo is het niet alleen handig maar ook een leuke activiteit voor jong en oud. Meer informatie over vertrektijden en tarieven vind je op de website Navigazione Laghi.

Overnachten Comomeer

1) Zoek hier je accommodatie in Menaggio
2) Vind hier leuke hotels en appartementen aan het Comomeer

Welke activiteit ga jij doen?

Varenna en de botanische tuin van Villa Monastero

Ten eerste bezochten wij het schilderachtige dorpje Varenna. Zowel van de zon maar zeker ook van de gekleurde huisjes wordt je gelijk vrolijk, toch? Dus mag een heerlijk Italiaans ijsje van Riva Gelateria en daarna een espresso op het terras natuurlijk niet ontbreken.

Bovendien hoorden we tijdens ons verblijf dat George Clooney (what else?) een vakantiewoning aan het Comomeer bezit. Vandaar dat je kopje espresso hier toch net iets lekkerder smaakt! Maar niet zo lekker als de Portugese Bica waarover je leest in ons reisverslag naar Portugal.

Dichtbij het centrum van Varenna vind je meerdere grote villa’s die zeker een bezoekje waard zijn. Zo gingen wij naar Villa Monastero met een juweeltje van een botanische tuin.

Bellagio en de Romaanse San-Giacomo basiliek

Als tweede dorpje bezochten we het meest toeristische dorpje van de drieluik, Bellagio. In het bijzonder heeft dit te maken met de strategische ligging in het midden van het Comomeer. Verder staat Bellagio bekend om haar Romaanse San-Giacomo basiliek (Basilica di San Giacomo). Nadat je met de ferry aanmeert sta je direct bij de gezellige restaurants met terrassen. Wanneer je via de steile steegjes omhoog loopt kom je vanzelf bij de basiliek terecht.

Menaggio en de Trombetta Express naar Lenno

Als laatste dorpje verbleven wij zelf in Menaggio en is misschien wel het meest gezelligste van de drie. Direct aan het Comomeer ligt een pleintje met restaurants. Hier kun je heerlijk op het terras genieten van het schitterende uitzicht over het meer. Bijgevolg dat we hier onze vaste zitplaats hadden en vrijwel dagelijks genoten van een lekkere Italiaanse salade met een glaasje wijn.

Evenals de andere dorpjes aan het Comomeer vind je vlakbij Menaggio grote villa’s. Met behulp van de Trombetta Express, of zoals wij dit een wegtreintje noemen, beleef je een mooie toertocht naar het dorpje Lenno en terug.

Overnachten aan het Comomeer

Eerlijk is eerlijk! Als je hier optimaal wilt genieten, dan heb je mooi weer nodig. Het is schitterend om te zien hoe de zon tegen de schilderachtige huisjes weerkaatst.

Helaas hadden wij naast zon ook enkele dagen bewolkt weer en soms een fikse regenbui. Maar zeg nou zelf, wat is het uitzicht toch fantastisch vanuit onze hotelkamer?

De route vanuit Como naar Menaggio brengt je langs vele mooie villa’s. Allemaal met prachtig aangelegde tuinen. Ook de groene heuvelachtige omgeving, het sierlijke van de huisjes en het glinsterende water maakt een verblijf aan het Comomeer geweldig.

 

Edwin & Jouke
Iedere vakantie is voor ons een nieuwe beleving! Naast zon, zee, strand genieten wij vooral van het onbekende tussen de locals. Onze reisverslagen delen wij graag zodat iedereen kan meegenieten van onze vakantie, leut en alle lekkers.

Benieuwd naar onze andere reizen? Kijk dan onder het menu reisverslagen.