Camperplaats Oirschot de perfecte plek voor jouw avontuur

Camperplaats Oirschot ligt direct langs het Wilhelminakanaal op circa 1,5 km van het centrum. Via een moderne fietsersbrug wandel of fiets je eenvoudig naar de andere zijde van het kanaal en ben je snel middenin het pittoreske dorpje Oirschot.

Camperplaats Oirschot ligt dichtbij het centrum

Oirschot staat bekend om de Sint-Petrusbasiliek, die dateert uit de 15e eeuw. Ook de grote stoel in het centrum herinnert ons aan een charmant dorpscentrum met leuke authentieke winkeltjes, zeer vriendelijke mensen en een heleboel gezelligheid.

Brouwerij Vandeoirsprong

Als je van een biertje houdt is Brouwerij Vandeoirsprong absoluut de moeite waard. Behalve een biertje proeven kun je tevens het museum bezichtigen over brouwerij De Kroon dat hier oorspronkelijk (van de oirsprong) gevestigd was. Hier nemen we gelijk een souveniertje mee voor in onze collectie.

Mega hamburger burgers op camperplaats Oirschot

De vrijdag dat wij op camperplaats Oirschot verblijven komt ‘s avonds een foodtruck de camperplaats Oirschot oprijden. Hebben wij even geluk! Keuze uit vijf verschillende soorten hamburgers. Zo een mega hamburger burger, je leest het goed met dubbele burger, lusten wij wel!

Wandelen en fietsen in Oirschot

De omgeving van Oirschot biedt prachtige natuur, ideaal voor wandel- en fietstochten. Voordat de regen komt lopen wij nog snel een rondje met het hondje. In de omgeving zijn diverse boomkwekers gevestigd. We zien een mooi laantje maar zijn niet zeker of dit een eigen weg of vrij toegankelijk terrein is. We nemen de gok en struinen langs de boomgaard. Na een tijdje houdt het pad op en kunnen we alleen verder via het ‘natte’ gras.

We besluiten om te keren wat achteraf toch niet nodig was. We stonden namelijk vlakbij de camperplaats Oirschot. Daarbij heeft de verloren tijd ons een fikse regenbui bezorgd. Jassen nat, schoenen vuil en met een beetje geklungel gooien we ook de waterbak van Tobi om. Zo ontstaat een modderige knoeiboel in onze camper. Gelukkig konden we er samen wel om lachen en na enig poetswerk is alles uiteraard snel schoongemaakt.

Overnachten op camperplaats Oirschot

Voordat we gaan slapen spelen we een spelletje regenwormen. Gelijkspel en toch winst voor Jouke. Hoe dat kan? Als ze ons souveniertje van Oirschot wil opbergen, daarvoor een kastje openmaakt, valt een setje sokken precies in een beker cola. Als het om een prijs gaat lukt dat niet! Daarom dit keer toch de volle winst naar Jouke.

Tip: Gek op spelletjes? Dit zijn leuke spelletjes voor 2 personen!

Na een heerlijke nacht slapen met veel regen worden we in de ochtend wakker getoeterd door de bakker. Net zoals we eerder hebben meegemaakt tijdens onze reis langs de Moezel brengt de bakker hier elke zaterdag verse broodjes.

Met de eerste zonnestralen vandaag een goed begin van een nieuwe dag.

 

Edwin & Jouke
Iedere vakantie is voor ons een nieuwe beleving! Naast zon, zee, strand genieten wij vooral van het onbekende tussen de locals. Onze reisverslagen delen wij graag zodat iedereen kan meegenieten van onze vakantie, leut en alle lekkers.

Benieuwd naar onze andere reizen? Kijk dan onder het menu reisverslagen.