Gemakkelijk recept voor een kruidnoten slof (no-bake)

Wil je met Sinterklaas een kruidnoten slof maken? Deze is superleuk! En nog leuker, hij hoeft niet eens in de oven! Een goede reden om dit recept met jullie te delen. Een échte aanrader voor pakjesavond.

KokenKoken

Kruidnoten slof (no-bake)

Bereidingstijd3 uur
Totale tijd3 uur
Gang: Gebak
Porties: 6 personen

Materialen

  • 1 Sloffenvorm 24x9cm
  • 1 Aluminiumfolie
  • 1 Bakpapier
  • 1 Keukenmachine
  • 1 Mixer
  • 2 Beslagkom
  • 1 Spatel
  • 1 Keukenweegschaal
  • 2 Spuitzak
  • 1 Spuitmondje

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 200 gram kruidnoten (een paar extra voor decoratie)
  • 70 gram ongezouten roomboter

Voor de vulling

  • 100 gram kruidnoten
  • 250 gram mascarpone
  • 250 gram slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 blik kersen vlaaifruit

Instructies

  • Maal de kruidnoten in een keukenmachine voor zowel de bodem als de vulling. Ik maalde zelf 300 gram samen en verdeelde het daarna over 2 schaaltjes (weeg af met Keukenweegschaal).
  • Smelt de boter in een pannetje op laag vuur.
  • Leg de sloffenvorm op een vlakke ondergrond met aluminiumfolie eronder.
  • Bekleed de sloffenvorm met bakpapier, ik deed dit met 2 dunnere stroken. Het moet wel de hele vorm bedekken. Het zorgt ervoor dat je straks de sloffenvorm makkelijker los kan halen.
  • Meng de 200 gram verkruimelde kruidnoten met de boter.
  • Doe het mengsel in de vorm, druk goed aan en zet in de koelkast (Tip: ik maakte in de lengte een gleuf in het midden zodat ik er later makkelijker het kersen-vlaaifruit er makkelijk in kon leggen).
  • Klop met de mixer in een beslagkom de slagroom samen met de vanillesuiker lobbig.
  • Klop met de mixer in een andere beslagkom de mascarpone goed door.
  • Voeg nu, schep voor schep, de slagroom toe aan de mascarpone, ik deed dit met de mixer op de laagste stand.
  • Doe nu 100 gram van het mengsel in een aparte kom (hiermee spuit je later de slof op).
  • Meng nu, met de mixer op lage stand, de 100 gram verkruimelde kruidnoten door het 400 gram mascarpone-slagroommengsel.
  • Doe dit mengsel in de sloffenvorm. Ik deed dit met een spuitzak zonder spuitmondje. Zo spuit je een mooie dijk rond de gleuf, doe hier de kersenvulling in en spuit daarna de sloffenvorm vol.
  • Zet 3 uur in de koelkast.
  • Spuit voor aansnijden op met een spuitmondje en decoreer met de kruidnoten.

Notities

Heb je geen sloffenvorm in huis? Je kunt dit recept ook in een springvorm van 20cm maken.
Hier vind je verschillende sloffenvorm bakvormen
KokenKoken
Jouke Friesen

Leut & Lekker
De website Leut & Lekker is geboren uit onze passie voor bakken en tafelen! Deze passie willen wij graag met je delen en hopen dat je veel leut beleeft aan al dit lekkers.
Volg ons op sociale media of stuur een bericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *