Taarten bestellen in Liessel is mogelijk bij Leut & Lekker.

Alle taarten die ik maak zijn uniek en handgemaakt. Tevens gebruik ik zoveel mogelijk verse producten uit mijn eigen regio. Dit geeft absoluut de beste smaakbeleving!

Als mensen mij vragen om een taart te bakken probeer ik zo goed mogelijk te begrijpen welke stijl hierbij past. Daarna ga ik aan de slag om hier mijn eigen creatie van te maken. Hieronder vind je alvast een aantal tips om over na te denken voor jouw volgende taart.

Keuze opties

Soort & Smaak
Een idee begint altijd met het soort taart zoals de appeltaart, chocoladetaart, aardbeientaart, kwarktaart, monchoutaart, kersentaart, mokkataart en slagroomtaart. Daarbij is het goed om na te denken over welke smaak je taart mag krijgen. Houd je van limoen, aardbeien of chocolade?

Aantal & Vorm
Wat belangrijk is om te weten is het aantal mensen waarvoor de taart wordt gemaakt. Voor kleine gezelschappen is bijvoorbeeld een sloffentaartvorm erg leuk. Ben je met grotere groepen past beter een 24cm of 30cm ronde taart.

Uitstraling & Decoratie
Wat ik verder leuk vind aan taarten bakken is dat je deze mag decoreren. De ene keer zijn het smileys, de andere keer is het confetti of juist een goed gevulde taart met verse vruchten. De decoratie van de taart bepaald tevens de uitstraling waarbij een kindertaart best anders mag uitzien dan een volwassenentaart.

Welke Gelegenheid

Het is altijd een goed moment voor een taartje! Lekker voor bij de koffie en thee. Leuk als verrassing om te delen met je vriendinnen. De start van een workshop, bijeenkomst of vriendendag. Een taart voegt écht iets toe aan iedere speciale gelegenheid. Bij Leut & Lekker vind je taarten voor verjaardagen, bruiloften, jubileum, verhuizing, buurtvereniging, vrijgezellenfeest of een traktatie.

Verjaardag
Een verjaardag zonder taart is bijna ondenkbaar. Of je pas net komt kijken op je eigen babyborrel of feest viert met al je achterkleinkinderen, voor iedere gelegenheid is wel een bijpassende taart te bedenken. Heb je bijvoorbeeld al gehoord over de smashtaart, dripcake en fototaart? Andere varianten zoals de aardbeientaart slagroomtaart en chocoladetaart doen het natuurlijk ook altijd goed!

Bruiloft & Jubileum
Op een dag die je nooit meer vergeet hoort ook een taart die in je geheugen staat gegrift. Hieronder zie je als voorbeeld de stam van een berkenboom. Een symbool van de plek waar de prins haar prinses ten huwelijk vroeg.

Speciale gelegenheid
Ben je op zoek naar een traktatie voor de buurtvereniging of vriendengroep? Ken je iemand die een woning heeft gekocht of een nieuwe baan gevonden? Deze bijzondere momenten zijn nog mooier met een bijzondere (foto)taart.

Kijk voor meer inspiratie in mijn galerij met afbeeldingen.

Jouke Friesen

Jouke Friesen
De website Leut & Lekker is geboren uit mijn passie voor het bakken van taarten! Deze passie wil ik graag met jullie delen en hoop dat jullie veel leut beleven aan al dit lekkers.

Je kunt mij volgen op sociale media of stuur een bericht via het contactformulier.