Leut & Lekker
Leut met een thee!
Menu
  • Welkom
  • Recepten
  • Galerij
  • Reisverslagen
  • Jouw Privacy
    • Privacybeleid
    • Cookiebeleid (EU)
  • Contact

Galerij

1e paasdag deze paascupcakes gemaakt voor een fami 1e paasdag deze paascupcakes gemaakt voor een familiedag.

Gevuld met lemoncurd en afgewerkt met enchanted cream en leuke paashaas-oortjes 🐰

www.leutenlekker.nl @leutenlekker
Vandaag deze trifles gemaakt. Heerlijk om in de t Vandaag deze trifles gemaakt. 
Heerlijk om in de tuin op te eten met dit heerlijke zonnetje! 

www.leutenlekker.nl
Dit mooie paardje gemaakt voor een lief meisje dat Dit mooie paardje gemaakt voor een lief meisje dat dit weekend haar 10e verjaardag viert. 

4 lagen chocoladebiscuit gevuld met Nutella en chocoladebotercrème.
Afgemeerd met chocoladebotercrème en afgewerkt met fondant. De oranje toefjes bovenop zijn van enchanted cream. 

www.leutenlekker.nl
Sinterklaascupcakes! Cupcakes met speculaaskruide Sinterklaascupcakes!

Cupcakes met speculaaskruiden, gebakken met een kruidnoot erin.
Opgespoten met kruidnoten-enchanted cream en gedecoreerd met chocolade kruidnoten, een Sinterklaasje en sprinkels.
Pavlova. 2 lagen gekleurd eiwitschuim met slagroo Pavlova.

2 lagen gekleurd eiwitschuim met slagroom. Door de slagroom wordt het eiwitschuim chewy wat zorgt voor een bijzondere smaakbeleving! 

#Pavlova
#LeutenLekker
Een vrolijke Paastraktatie gemaakt 🐰🐣 Een vrolijke Paastraktatie gemaakt 🐰🐣
Kwarktaart. Bodem van biscuitjes met vanillekwark Kwarktaart.

Bodem van biscuitjes met vanillekwark en afgewerkt met jam en vers fruit.
Bekijk mijn eerste blog op mijn nieuwe website! h Bekijk mijn eerste blog op mijn nieuwe website!

https://www.leutenlekker.nl/blog/

#leutenlekker
#trots
Instagram bericht 17884395242040088 Instagram bericht 17884395242040088
Vandaag deze leukerd op bestelling gemaakt. En als Vandaag deze leukerd op bestelling gemaakt. En als kers(t) op de taart de laatste taart van dit jaar 😃🎅🌲

Red Velvet-biscuit gevuld met slagroom-mascarponemouse, bosbessenjam, aardbeien en geraspte witte chocolade. 
Afgewerkt met kerstchocolade aan de zijkant (die heb ik niet zelf gemaakt)
De toefjes bovenop en onder aan de rand is ook slagroom-mascarponemouse.

Iedereen hele fijne feestdagen! 
 🎅🌲🎂🍰☃️

#Leutenlekker www.leutenlekker.nl
Red Velvet taart gevuld en afgemeerd met botercrè Red Velvet taart gevuld en afgemeerd met botercrème

#leutenlekker
Vandaag maakte ik deze slagroomtaart met zelfgemaa Vandaag maakte ik deze slagroomtaart met zelfgemaakte chocolademousse-vulling, afgewerkt met bonbons.
Instagram bericht 17923486312522545 Instagram bericht 17923486312522545
Merengues. Gekleurd met gele kleurstof en afgewer Merengues.

Gekleurd met gele kleurstof en afgewerkt met gekleurde spikkels.
Kersenslof. Sloffenbodem, gevuld met banketbakke Kersenslof. 

Sloffenbodem, gevuld met banketbakkersroom en kersen.
Afgewerkt met slagroom en chocolaatjes.

De verstelbare sloffenring (27cm t/m 40cm) heb ik besteld bij @baktotaalbouwhuis

Recept van de sloffenbodem is van @rutgerbakt
Mokkataart. 3 lagen biscuit met mokkavulling. Afge Mokkataart.
3 lagen biscuit met mokkavulling. Afgewerkt met nougatine en chocolade koffieboontjes. 

#LeutenLekker 
www.leutenlekker.nl
Pavlova. Eiwitschuim, gedroogd in de oven. Afgewe Pavlova.

Eiwitschuim, gedroogd in de oven.
Afgewerkt met slagroom en fruit.
Chocoladetaart. 3 lagen chocoladebiscuit, gevuld Chocoladetaart.

3 lagen chocoladebiscuit, gevuld met Nutella en afgewerkt met Smarties, KitKat en meer chocolade naar keuze.
Rabarber-aardbeien-compote Wil je zelf ook eens d Rabarber-aardbeien-compote

Wil je zelf ook eens deze compote maken? Dan heb ik een lekker recept voor je. Je kan deze compote ook in gesteriliseerde potjes doen zodat deze lang houdbaar blijft! Na openen wel in de koelkast zetten na openen. 

Benodigdheden:
6 grote stelen rabarber
+/- 150 graag aardbeien
50ml water
3 eetlepels rietsuiker 
Kaneel
1 zakje vanillesuiker 
Beetje citroensap
Scheut(je) rode wijn
Snufje zout

Als je de compote in steriele potjes wil bewaren: 3 gelatineblaadjes, leg deze in een ruime kom koud water.

Verder nodig:
Ruime pan
Eventueel staafmixer
Eventueel 3 steriele potjes

Maak de rabarber schoon, snij aan de uiteinden een stuk af en haal de slierten verticaal eraf met een mes.
Snij de rabarber in stukken van ongeveer 1cm en doe in de pan.
Voeg het water, suiker, kaneel, vanillesuiker, citroensap en wijn toe en breng aan de kook. 
Zet het vuur laag en laat zachtjes doorkoken met de deksel op de pan.
Maak de aardbeien schoon en snijd in vieren. 
Voeg na 15 minuten de aardbeien toe en breng weer aan de kook.
Als je wil kun je na 5 minuten met een staafmixer er een egale Compote van maken, wil je stukjes erin houden dan doe je dit niet.
Knijp de geweekte gelatineblaadjes uit en voeg één voor één al roerend toe aan de compote.
Roer de compote goed door en schenk of schep in de potjes.
Zet de potjes met het deksel erop op zijn kop en laat afkoelen. 

Smakelijk!!! 

#LeutenLekker
#rabarberaardbeiencompote

www.leutenlekker.nl
Kruidnotenslof No Bake! Afgelopen weekend maakte Kruidnotenslof No Bake!

Afgelopen weekend maakte ik deze kruidnotenslof. Superleuk om te maken, en nog leuker, hij hoeft de oven niet in! Een goede rede om dit recept met jullie te delen, zodat jij deze slof voor pakjesavond zelf kan maken.

Heb je geen sloffenvorm in huis? je kan dit recept ook in een springvorm van 20cm maken.

Nodig:
Sloffenvorm 24x9cm
Aluminiumfolie 
Bakpapier
Keukenmachine
Mixer
2x beslagkom
Spatel
Keukenweegschaal
2x Spuitzak en 1x spuitmondje

Voor de bodem:
200 gram kruidnoten (een paar extra voor decoratie)
70 gram ongezouten roomboter 

Voor de vulling:
250 gram mascarpone 
250 gram slagroom
1 zakje vanillesuiker
100 gram kruidnoten 
1 blik kersen vlaaifruit

-Maal de kruidnoten voor zowel de bodem als de vulling. Ik maalde zelf 300 gram samen en verdeelde het daarna over 2 schaaltjes (weeg af met Keukenweegschaal). 
-Smelt de boter in een pannetje op laag vuur.
-Leg de sloffenvorm op een vlakke ondergrond met aluminiumfolie eronder.
-Bekleed de sloffenvorm met bakpapier, ik deed dit met 2 dunnere stroken. Het moet wel de hele vorm bedekken. Het zorgt ervoor dat je straks de sloffenvorm makkelijker los kan halen.
-Meng de 200 gram verkruimelde kruidnoten met de boter.
-Doe het mengsel in de vorm, druk goed aan en zet in de koelkast.
Tip: ik maakte in de lengte een gleuf in het midden zodat ik er later makkelijker het kersen-vlaaifruit er makkelijk in kon leggen. 
-Klop met de mixer in een beslagkom de slagroom samen met de vanillesuiker lobbig.
-Klop met de mixer in een andere beslagkom de mascarpone goed door. 
-Voeg nu, schep voor schep, de slagroom toe aan de mascarpone, ik deed dit met de mixer op de laagste stand.
-Doe nu 100 gram van het mengsel in een aparte kom (hiermee spuit je later de slof op)
-Meng nu, met de mixer op lage stand, de  100 gram verkruimelde kruidnoten door het 400 gram marscarpone-slagroommengsel.
-Doe dit mengsel in de sloffenvorm. Ik deed dit met een spuitzak zonder spuitmondje. Zo spuit je een mooie dijk rond de gleuf, doe hier de kersenvulling in en spuit daarna de sloffenvorm vol.
-zet 3 uur in de koelkast.
-Spuit voor aansnijden op met een spuitmondje en decoreer met de kruidnoten.

Veel bakplezier!
Meer laden… Volg Leut & Lekker op Instagram

Leut & Lekker

Je kunt ons ook volgen op:
© Copyright · Leut & Lekker
error: Content is protected !!
Beheer cookie toestemming

Fijn dat je er bent!


Onze website maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door te accepteren geef je toestemming voor het plaatsen van analytische en marketing cookies waarmee wij onze website kunnen verbeteren op basis van bezoekersgedrag en advertenties aanpassen aan jouw voorkeuren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}