Vrolijk Pasen!! Mijn eerste fondant taart

Allereerst aan iedereen hele fijne Paasdagen! Voor mij biedt Pasen dit jaar een unieke gelegenheid om te ontdekken of ik het leuk vind om met fondant te werken. Hieronder lees je mijn eerste ervaring.

Wat is fondant?

Fondant is een soort deeg en wordt vaak in glazuurvorm gebruikt om taarten mee te versieren. Wellicht heb je dit wel eens gezien, bijvoorbeeld bij een bruidstaart.

Fondant heb je in verschillende soorten. Om zelf de verschillen te ervaren heb ik van enkele merken waaronder Brand New Cake en Renshaw een proefpakketje besteld. Zoals ik het zelf heb ervaren is de eerste wat stugger en minder plakkerig. Voor wat grovere elementen werkt dit best prettig. Voor het hele fijne werk met kleine onderdeeltjes is juist de andere weer handiger.

Een verhaal vertellen met je taart

Het leuke van het werken met fondant is dat je hier een verhaal mee kan vertellen in je taart. Speciaal voor vandaag heb ik gekozen voor een taart wat past bij het verhaal “Karel Konijn eet Superwortels“. Dit verhaal is geschreven door juf Lisa op de website ‘ik ben al groot’ om gezond eten voor kinderen te stimuleren. Met een knipoog naar de Paashaas is dit natuurlijk extra leuk!

Kwarktaart

De Paastaart bestaat uit een biscuit met zelfgemaakte vanillekwark. Voor de zandgrond heb ik gebruik gemaakt van Callebaut Mini ChocRocks. Dit is een 100% donkere chocolade om mee te bakken en te versieren! De geur en smaak van deze chocolade is zo intens dat je écht het verschil proeft met niet kwaliteitschocolade.

De worteltjes en het konijntje zijn mijn eerste zelfgemaakte creaties met fondant. Het maken van het konijntje ging eigenlijk best gemakkelijk. Wel heb ik ervaren dat hulpmiddelen zoals een fondant modelleer set een must is om te hebben. Net zoals een schuimkussen omdat anders je creaties blijven plakken op het aanrechtblad en daarmee snel afbrokkelen. Als ik eerlijk mag zijn ben ik zelf best tevreden over het eindresultaat. Daarmee is mijn fondant ontdekkingsreis goed geslaagd!

Lieve groetjes Jouke.

Jouke Friesen

Jouke Friesen
De website Leut & Lekker is geboren uit mijn passie voor het bakken van taarten! Deze passie wil ik graag met jullie delen en hoop dat jullie veel leut beleven aan al dit lekkers.

Je kunt mij volgen op sociale media of stuur een bericht via het contactformulier.

Op dit bericht is 1 x gereageerd

  1. Esther Reply

    Wat een passie en met zoveel liefde maak jij de taarten, fantastisch, leuk met Leut en Lekker. Heel veel bakplezier. Geniet van de bakcreaties ūü•į

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *