Lemon curd Paas-sloffentaart

Het Paasweekend 2021 is begonnen. Een weekend waar we in normale tijden samen met onze ooms en tantes, neefjes en nichtjes, familie en vrienden bij elkaar komen. Het Paasfeest waarbij we samen met opa en oma paaseitjes zoeken in huis of in de tuin. Maar dit jaar is het toch écht anders! Dit jaar vieren we Pasen in kleine kring met beperkt visite. Om toch een beetje kleur te geven aan dit Paasfeest heb ik gevraagd of mensen interesse hebben in een door mij zelfgemaakte 4-persoons lemon curd Paas-sloffentaart.

Ik vond het erg leuk dat ik snel berichtjes ontving van mensen waarvoor ik zo een lemon curd sloffentaart mocht maken. Hiermee ben ik aan de slag gegaan met als uitdaging iets leutigs & lekkers af te leveren met een bijzondere smaakbeleving! Dit keer geen vanille en aardbeien maar citroen! Eigenlijk vind ik het best wel spannend wat de reacties zullen zijn!

Curd is een topping of spread wat in Engeland vaak wordt gesmeerd op scones en brood als alternatief voor jam. Vandaag heb ik lemon curd toegepast in mijn sloffentaart. Wist je overigens al dat lemon curd in de 18e eeuw gewoon citroenvla heette? Op het Internet kwam ik een interessante website tegen die je kennis laat maken met de geschiedenis van eten en drinken, zo ook over de historie van lemon curd.

Op de afbeelding hieronder zie je hoe de Paas-sloffentaart is geworden. Wat vind je ervan?

Natuurlijk wilde ik ook graag het thema Pasen terug laten komen in mijn sloffentaart. Door de lemon curd heeft de vulling van zichzelf al een mooie gele kleur. Voor extra Paassfeer heb ik gekozen om de sloffentaart te decoreren met diverse soorten chocolade paaseitjes. Recent kreeg ik van iemand nog een tip dat nu ook M&M paasetjes bestaan. Deze zijn best wel grappig en vrijwel bij iedere supermarkt te koop. Op mijn Paas-sloffentaart mogen die dus zeker niet ontbreken! Samen met de sprinkels en zelfgemaakte meringues maakt dit de Paas-sloffentaart een vrolijk geheel.

Graag wil ik iedereen bedanken waarvoor ik deze Paas-sloffentaart mocht maken en ben erg benieuwd naar jullie reacties.

Lieve groetjes Jouke.

Jouke Friesen

Jouke Friesen
De website Leut & Lekker is geboren uit mijn passie voor het bakken van taarten! Deze passie wil ik graag met jullie delen en hoop dat jullie veel leut beleven aan al dit lekkers.

Je kunt mij volgen op sociale media of stuur een bericht via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *