De leukste camperplaats vind je op deze manier

Het vinden van een leuke camperplaats is soms best lastig. De ene zoekt een camperplaats voor wildkamperen, de ander een luxe camping met sanitaire voorzieningen. Wij hebben intussen kennis gemaakt met een aantal mobiele apps voor het zoeken naar camperplaatsen. En ook een aantal gidsen die door veel campereigenaren jaarlijks worden gebruikt. Daarom delen wij in dit artikel graag onze ervaringen. Bovendien zijn we ook benieuwd naar jouw ervaringen.

Camperplaats en camping gids

Misschien komt het doordat de gemiddelde leeftijd van campereigenaren boven de vijftig ligt. Toch hebben wij van deze groep mensen al veel geleerd over camper vakanties. Zodoende valt ons op dat veel campereigenaren een papieren campergids bij zich heeft met camperplaatsen en geen gebruik maakt van camperplaats apps.

Een mooi vormgegeven gids ‘kleine campings’ geeft een goed overzicht van natuurcampings en de camperplaats voor kamperen bij de boer. Ook de ACSI camperplaatsen gids zijn we vaker tegengekomen. Dit heeft vooral te maken met de acsi kortingskaart waarmee je in het voor- en naseizoen een lager tarief betaald voor je camperplaats.

Mobiele camperplaats apps

Naast de papieren gidsen zijn ook een aantal apps in omloop waarmee je eenvoudig zoekt naar een camperplaats. Hieronder vind je een aantal mobiele camperplaats apps die wij gebruiken.

Campercontact App

Vanaf onze eerste camper rondreis Portugal zijn we bekend met de campercontact app. Campercontact is een snelle en eenvoudig te gebruiken app voor je smartphone. Wat we prettig vinden in deze app is dat je een filter kunt instellen op camperplaats, camping of serviceplaats. En dat je de mogelijkheid hebt voor een selectie op beoordeling van anderen.

Vroeger waren in de campercontact app alle functies beschikbaar. Tegenwoordig is de gratis versie beperkt in functionaliteit. Wat we jammer vinden aan de gratis variant is een limiet op het aantal camperplaats weergaven. Evenals het aantal reviews van een camperplaats wat beperkt is tot 3.

Toch vinden wij de campercontact app nog altijd een fijne app maar zal je wel moeten overgaan op de betaalde PRO versie.

Camperplaats
Campercontact App

Campy App

Campy vinden wij een goed alternatief in plaats van de gratis campercontact app. Ook deze app kent een gratis en betaalde versie waarbij vooral de limieten van de gratis versie minder beperkend zijn dan bij de campercontact app.

Campy is ook een zeer snelle en eenvoudig te gebruiken app. Wat wij erg fijn vinden in deze app is dat je kunt zoeken naar attracties in de buurt waardoor je naast je camperplaats ook gelijk de bezienswaardigheden in beeld hebt. Gevoelsmatig ligt het aantal beoordelingen (reviews) van camperplaatsen binnen de Campy app (nog) wel lager dan in de campercontact app.

Juist als je zoekt naar een andere app voor campercontact vinden wij de Campy app handig om te installeren op je smartphone.

Camperplaats
Campy App

Park4night App

In het rijtje van camperplaats apps mag in onze optiek de Park4night app zeker niet ontbreken. Hoewel wij de besturing van deze app persoonlijk wat minder vinden biedt deze app wel een aantal camperplaatsen die andere apps niet bieden.

Net zoals de andere camperplaats apps biedt Park4night een gratis en betaalde versie aan.

Zeker op het gebied van wildkamperen vinden wij de Park4night app waardevol voor het vinden van mooie camperplaatsen.

Camperplaats
Park4night App

Maak jij gebruik van andere camperplaats gidsen of camperplaats apps? Wij zijn zeer benieuwd naar jouw ervaringen en vinden het leuk als je die met ons deelt in een reactie hieronder.

 

Edwin & Jouke
Iedere vakantie is voor ons een nieuwe beleving! Naast zon, zee, strand genieten wij vooral van het onbekende tussen de locals. Onze reisverslagen delen wij graag zodat iedereen kan meegenieten van onze vakantie, leut en alle lekkers.

Benieuwd naar onze andere reizen? Kijk dan onder het menu reisverslagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *