Wat is de favoriete Moederdag taart van 2021?

Wat is de favoriete Moederdag taart van 2021?

Het is bijna Moederdag! Speciaal voor alle moeders ben ik op zoek gegaan naar de favoriete Moederdag taart van 2021! Door de antwoorden op de enquête is de Moederdag taart van 2021 een hartvormige aardbeientaart met gemiddeld chocolade decoratie geworden. Intussen is de Moederdag taart van 2021 klaar! Hieronder lees je hoe de Moederdag taart van 2021 is ontstaan, is gemaakt en eruit ziet! De smaak is voor jou nog een verrassing, niet heel zoet Het onderzoek - de enquête Voor mijn onderzoek naar de favoriete Moederdag taart van 2021 heb ik een…Lees meer …
Dino fototaart – geschiedenis in een taart

Dino fototaart – geschiedenis in een taart

Hoe gaaf is het als je een opdracht krijgt om een dino fototaart te maken? Ik vind het zelf altijd leuk om deze te maken omdat iedere taart met een foto erop persoonlijk is. Voordat ik de taart ga vullen begint het met een simpele vierkante taart die bestaat uit de basis ingrediënten. Zodra ik hem ga afwerken wordt de taart pas echt gevormd. Ik smeer dan eerst de zijkanten strak af met slagroom of botercrème en decoreer deze met bijvoorbeeld gekleurde spikkels of nougat. Door deze afwerking krijgt de taart al een…Lees meer …
Vrolijk Pasen!! Mijn eerste fondant taart

Vrolijk Pasen!! Mijn eerste fondant taart

Allereerst aan iedereen hele fijne Paasdagen! Voor mij biedt Pasen dit jaar een unieke gelegenheid om te ontdekken of ik het leuk vind om met fondant te werken. Hieronder lees je mijn eerste ervaring. Wat is fondant? Fondant is een soort deeg en wordt vaak in glazuurvorm gebruikt om taarten mee te versieren. Wellicht heb je dit wel eens gezien, bijvoorbeeld bij een bruidstaart. Fondant heb je in verschillende soorten. Om zelf de verschillen te ervaren heb ik van enkele merken waaronder Brand New Cake en Renshaw een proefpakketje besteld. Zoals ik het…Lees meer …
Lemon curd Paas-sloffentaart

Lemon curd Paas-sloffentaart

Het Paasweekend 2021 is begonnen. Een weekend waar we in normale tijden samen met onze ooms en tantes, neefjes en nichtjes, familie en vrienden bij elkaar komen. Het Paasfeest waarbij we samen met opa en oma paaseitjes zoeken in huis of in de tuin. Maar dit jaar is het toch écht anders! Dit jaar vieren we Pasen in kleine kring met beperkt visite. Om toch een beetje kleur te geven aan dit Paasfeest heb ik gevraagd of mensen interesse hebben in een door mij zelfgemaakte 4-persoons lemon curd Paas-sloffentaart. Ik vond het erg…Lees meer …
Mijn eerste blog…

Mijn eerste blog…

Hier is hij dan, mijn eerste blog op mijn eigen website! Stiekem ben ik hier wel een beetje trots op, want hoe gaaf is het om je passie te mogen delen met iedereen die je volgt? Allereerst wil ik je graag vertellen hoe ik aan de naam Leut en Lekker kom... Want lekker dat zijn taarten altijd, dus dat is niet zo moeilijk, maar hoe ik aan Leut kom vind ik wel leutig om te vertellen. Ik ben geboren en getogen in Bergen op Zoom. Daar noemen ze Carnaval het Vastenavend en gebruiken…Lees meer …