Welke mini BBQ maakt je vakantie écht leuker?

Wij vinden samen kokkerellen in de openlucht een zeer aangename bezigheid. Maar wat als je geen stroom hebt voor je kookplaatje of als je op een camping staat waar geen houtskool barbecue is toegestaan vanwege brandgevaar? Zo gingen wij op zoek naar de geschikte mini BBQ om mee te nemen op reis.

Ons eerste idee gaat uit naar de skottelbraai. Alleen de naam al is leuk! Zo een grote paella pan waarin je van alles kunt bakken en braaien. Echter, des te meer reviews we lezen hoe minder enthousiast we worden. Het is namelijk best een groot apparaat waardoor het toch even duurt voordat die gebruiksklaar is. Dit in tegenstelling tot de mini BBQ. Want die is klein en compact van formaat en beslaat daardoor ook minder opslagruimte in je bagage.

Onze keuze mini BBQ

Voor twee tot drie personen kun je goed uit de voeten met een mini BBQ. Meerdere stukken vlees gecombineerd met aardappeltjes en groenten past prima op de grilplaat. Doordat de mini BBQ op gas werkt is deze snel warm. Bijkomend voordeel is dat je deze ook kunt gebruiken tijdens wildkamperen en zelfs op het strand.

Ook handig is dat alle onderdelen van de mini BBQ in de vaatwasser mogen. Zo houden we op vakantie de mini BBQ schoon met een sopje en sponsje en volgt de grondige reiniging als we weer thuis zijn. Onze keuze is gevallen op de mini BBQ van Cadac. En wel de Safari Chef 30 (nieuwe naam voor Safari Chef 2). Deze mini BBQ heeft een diameter van 30 centimeter en is uit te breiden met meerdere accessoires.

Welke mini BBQ accessoires zijn onmisbaar

Bij een Safari Chef mini BBQ kun je diverse accessoires kopen. Welke accessoires je nodig hebt is afhankelijk van de gerechten die je graag maakt tijdens je vakantie. Standaard komt de Safari Chef met één gasbrander voor het verwarmen van een pan. Een deksel die je tevens als pan kunt gebruiken. En een grilplaat! Dat is de basis van je mini BBQ waar je natuurlijk al veel gerechten mee kunt maken en vooral barbecueën.

Aanvullend vinden wij de bakplaat zeer handig waarmee je ook gebakken eitjes, pannenkoeken en een tosti kunt maken. Wil je nog meer uit je mini BBQ halen kun je deze verder uitbreiden met een pizzasteen voor ovenheerlijke broodjes of een pizzapunt.

Safari Chef HP versus LP

Van de Safari Chef 30 bestaan meerdere varianten. Zo bestaat een type LP (Low Pressure) en HP (High Pressure). Verschil tussen beide is dat je de LP versie, via slang met gasdrukregelaar, kunt aansluiten op iedere navulbare gasfles. De HP versie is vooral bedoeld om direct aan te sluiten op een gascartridge van de betreffende mini BBQ leverancier.

Daarnaast vind je van Safari Chef een ‘normale’ en Lite variant. Het verschil tussen deze twee is dat de Lite variant standaard niet is uitgerust met de bakplaat. Een accessoire die je later alsnog eenvoudig kunt toevoegen.


Koop je Safari Chef mini BBQ bij Kampeerwereld.nl
Koop je Cadac mini BBQ accessoires bij Bol.

BBQ thermometer

Het meest lekkere stukje vlees komt uiteraard alleen van je mini BBQ als de kerntemperatuur goed is. Voor het spekje en barbecue worstje van de supermarkt is dat geen probleem. Wil je net even iets meer is het wellicht handig om een kerntemperatuurmeter te gebruiken. Ons advies hiervoor is een draadloze BBQ thermometer die je op afstand via je telefoon uitleest en tijdig alarmeert als je vlees klaar is.

Jouke Friesen

Leut & Lekker
De website Leut & Lekker is geboren uit onze passie voor bakken en tafelen! Deze passie willen wij graag met je delen en hopen dat je veel leut beleeft aan al dit lekkers.
Volg ons op sociale media of stuur een bericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *