Leuke spelletjes voor 2 personen

Zowel thuis als op reis spelen wij graag een gezelschapsspel. Toch moet je soms goed zoeken naar leuke spelletjes voor 2 personen. Na het spelen van veel spellen willen we graag onze leukste spelletjes voor 2 personen met je delen.

Lost Cities

In de verzameling leuke spelletjes voor 2 personen mag Lost Cities zeker niet ontbreken. Allereerst omdat het écht behoort tot de leukste spelletjes voor 2 personen en tegelijkertijd omdat het specifiek gemaakt is voor 2 spelers!

Lost Cities Het kaartspel heeft iets weg van Skip Bo waarbij je kaarten op volgorde van cijfer stapelt. Zo een stapel noemen ze bij dit spel een expeditie. In dit geval heb je geen gezamenlijke stapels (expedities) maar is het ieder voor zich. Het verrassingseffect zit in de weddenschap. Je kunt namelijk je expeditie starten met wedkaarten die helpen je scores te vermeerderen. Maar let op, als je verkeerd wed en je expedities niet haalt krijg je veel minpunten. Na drie rondes is het spel afgelopen. Degene met de meeste punten wint!


Bekijk op Bol.

Lama

Eén van de kaart spelletjes voor 2 personen is L.A.M.A. Net zoals Lost Cities lijkt dit spel in basis op Skip Bo waarbij je om beurten de kaarten op volgorde van cijfer (of gelijkwaardig getal) stapelt. Dit keer wel op een gezamenlijke aflegstapel en het hoogste cijfer is een zes. Na de zes volgt een lama (in plaats van zeven) en begin je weer bij één.

Als een ander past of geen kaarten meer in handen heeft is de ronde afgelopen. De punten uit je hand tel je op waarbij je gelijkwaardige kaarten (bijvoorbeeld twee drieën) mag samenvoegen als één kaart. Zo verzamel je minpunten. Wie het eerst veertig minpunten heeft verliest! Let op, als het lukt om je hand leeg te spelen mag je minpunten teruggeven. Zo kun je zomaar per ronde tot tien minpunten in mindering brengen.


Bekijk op Bol.

Regenwormen

Regenwormen hoort voor ons absoluut tot de verzameling met leuke spelletjes voor 2 personen. Naast een klein formaat verpakking, wat handig is om mee te nemen, is dit een spelletje dat je snel kunt spelen. Verder heb je een beetje geluk nodig. En als het niet lukt om te winnen, dan kun je het zeker nog eens spelen. Want een spelletje regenwormen duurt ongeveer 30 minuten. Zo kun je samen én een spelletje spelen én houd je tijd over om gezellig te kletsen.

Bij het spelletje regenwormen liggen 16 stenen in een rij op volgorde van 21 tot 36. Met de dobbelstenen kun je punten verzamelen. Per beurt mag je alle dobbelstenen met gelijke ogen uit het spel halen en bij elkaar optellen. Als je genoeg punten hebt verzameld (tussen 21 en 36) mag je de steen met het aantal punten pakken. Let op, want zodra je geen unieke ogen gooit is je beurt voorbij. Zorg daarnaast ook dat je minimaal één worm gooit voor een geldige beurt. Vandaar de naam Regenwormen.


Bekijk op Bol.

Keer op Keer

Het blijft nooit bij 1 spelletje! Een combinatie van dobbelspel, bingo en tetris. Zo zouden wij Keer op Keer op het beste omschrijven. Alle spelers (1 tot 6 spelers) hebben een soort van bingokaart waarop je vakjes kunt aankruisen. De hoeveelheid en kleur van de vakjes wordt bepaald door de dobbelstenen. Daarbij komt het tetris gevoel naar voren omdat je vakjes in één keer over meerdere rijen en kolommen mag aankruisen, zolang het maar binnen het gegooide aantal blijft en tot dezelfde kleur behoort.

Heb je als eerste een volle rij of kolom aangekruist (bingo?) krijg je bonuspunten. Wie uiteindelijk de meeste punten heeft verzameld wint het spel.


Bekijk op Bol.

Rummikub

Rummikub is leuk om met meer mensen spelen en vinden wij ook één van de leuke spelletjes voor 2 personen. In dit spel is het doel om geen stenen te verzamelen maar juist zoveel mogelijk op tafel te leggen. Is je plankje leeg? Dan heb je gewonnen! Bij aanvang van het spel pakt iedere speler 14 stenen. Vervolgens mag je om beurten zoveel mogelijk stenen aansluiten op volgorde van cijfers of in een reeks van dezelfde cijfers. Als je niets meer kunt aansluiten is de ander.

De eerste keer dat je uitlegt dien je in één keer minimaal 30 punten uit te leggen. Verder mag je na je eerste beurt ook aansluiten bij je medespelers. Het leukste aan rummikub is toch wel dat je met alle cijfers die op tafel liggen nieuwe combinaties mag maken. Zo kun je hele doordachte veranderingen aanbrengen totdat je het zelf even niet meer weet, of dat je voorganger alles heeft verbouwd waardoor jouw plan in duigen valt.


Bekijk op Bol.

Set

Set gaat vooral om snelheid. Op tafel liggen twaalf kaarten die allemaal verschillend zijn en toch gelijkenissen vertonen. De ene kaart heeft groene rechthoeken, de andere kaart heeft rode rondjes. Zodra je een combinatie kunt maken van drie kaarten roep je set. Klopt de set zijn de kaarten voor jou! Maar heb je het mis mag je die ronde niet meer meedoen.

Een set klopt pas als alles anders of juist alles gelijk is. Bijvoorbeeld drie rechthoeken in de kleur groen. Of juist drie afbeeldingen van een andere kleur. Toch zijn de verschillen soms zo klein waardoor je heel goed moet kijken of het wel een goede set is. Een leuk spelletje voor 2 personen waarbij je wel gefocust moet blijven op de kaarten en je wellicht minder tijd hebt voor een leutig gesprek!


Bekijk op Bol.

Carcassonne

Carcassonne is een bordspel wat je toch klein kunt verpakken om mee te nemen op reis. Bij Carcassonne liggen een aantal stapels met bouwkaarten op tafel. Met zo een bouwkaart kun je een straat, stad of klooster bouwen. Het doel is om zoveel mogelijk punten te verzamelen door te bouwen. Zo leveren lange straten meer op dan korte straten. Grote steden meer dan kleine steden en omringende kloosters meer dan afgelegen kloosters.

Enorm leuk aan Carcassonne is dat gedurende het spel telkens een ander figuur met straten en steden ontstaat. Verder hoef je niet na te denken bij het spelen van dit spel. Ook de tijdsduur is beperkt zodat je het gemakkelijk meerdere keren op een avond kunt spelen.


Bekijk op Bol.

Beverbende

Beverbende is een kaartspel en heeft wel iets weg van memory. Je hebt vier kaartjes ongezien voor je liggen waarvan je er twee mag bekijken. De andere twee is op dat moment nog een raadsel. Vervolgens mag je tijdens je beurt een kaartje, nog altijd ongezien, ruilen met de aflegstapel of je medespeler. Als je een kaartje van de aflegstapel pakt mag je deze wel bekijken waardoor je steeds beter inzicht krijgt in de kaartjes die ondersteboven voor je liggen.

In de aflegstapel zitten ook kaartjes met opdrachten zoals het bekijken van een willekeurige kaart of het ruilen van een kaart met een medespeler. Op het moment dat je denkt zo min mogelijk, liefst vier keer nul, punten hebt stop je het spel. Let op, als je te vroeg stopt heb je misschien niet alle kaartjes gezien en teveel punten. Maar als je te laat stopt is je medespeler je wellicht te slim af. Na de laatste ronde worden alle punten opgeteld. Degene met de minste punten wint het spel.


Bekijk op Bol.

Ubongo

Een groot bordspel, niet handig voor op reis, is Ubongo. Dit is een spel waarbij je gelijktijdig en zo snel mogelijk een puzzeltje maakt met slechts drie of vier puzzelstukjes. Ondanks het geringe aantal stukjes zijn de puzzeltjes soms moeilijker dan je denkt! Degene die het snelst puzzelt mag als eerste zijn pion verplaatsen en krijgt de diamantjes die bij dat vakje horen. Daarna begin je opnieuw met de volgende puzzel ronde.

Het doel van het spel is om zoveel mogelijk diamantjes te verzamelen van dezelfde kleur. Daarom is het belangrijk om de puzzeltjes telkens als eerste op te lossen. Zo heb je zelf de eerste keuze op welk vakje je staat en kun je enigszins zelf bepalen welke kleur diamantjes je gaat sparen. Als alle diamantjes van het speelbord zijn wint degene met de meeste diamantjes van dezelfde kleur.


Bekijk op Bol.

Wat zijn jouw leuke spelletjes voor 2 personen ?

Heb je andere leuke spelletjes voor 2 personen gevonden die zeker de moeite waard zijn om te spelen? Deel ze via een reactie onder dit bericht.

Jouke Friesen

Leut & Lekker
De website Leut & Lekker is geboren uit onze passie voor bakken en tafelen! Deze passie willen wij graag met je delen en hopen dat je veel leut beleeft aan al dit lekkers.
Volg ons op sociale media of stuur een bericht.

Op dit bericht is 5 x gereageerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *