Leuke spelletjes voor 2 personen

Zowel thuis als op reis spelen wij graag een gezelschapsspel. Toch moet je soms goed zoeken naar leuke spelletjes voor 2 personen. Na het spelen van veel spellen willen we graag onze leukste spelletjes voor 2 personen met je delen.

Regenwormen

Regenwormen hoort voor ons absoluut tot de verzameling met leuke spelletjes voor 2 personen. Regenwormen is een spelletje dat je snel kunt spelen. Verder heb je een beetje geluk nodig. En als het niet lukt om te winnen, dan kun je het zeker nog eens spelen. Want een spelletje regenwormen duurt ongeveer 30 minuten. Zo kun je samen én een spelletje spelen én houd je tijd over om gezellig te kletsen.

Bij het spelletje regenwormen liggen 16 stenen in een rij op volgorde van 21 tot 36. Met de dobbelstenen kun je punten verzamelen. Per beurt mag je alle dobbelstenen met gelijke ogen uit het spel halen en bij elkaar optellen. Als je genoeg punten hebt verzameld (tussen 21 en 36) mag je de steen met het aantal punten pakken. Let op, want zodra je geen unieke ogen gooit is je beurt voorbij. Zorg daarnaast ook dat je minimaal één worm gooit voor een geldige beurt. Vandaar de naam Regenwormen.


Koop bij bol.com

Rummikub

Rummikub is een spel waarbij je geen stenen verzamelt maar zoveel mogelijk op tafel legt. Is je plankje leeg? Dan heb je gewonnen! Bij aanvang van het spel pakt iedere speler 14 stenen. Vervolgens mag je om beurten zoveel mogelijk stenen aansluiten op volgorde van cijfers of in een reeks van dezelfde cijfers. Als je niets meer kunt aansluiten is de ander.

De eerste keer dat je uitlegt dien je in één keer minimaal 30 punten uit te leggen. Verder mag je na je eerste beurt ook aansluiten bij je medespelers. Maar het leukste aan rummikub is toch wel dat je met alle cijfers die op tafel liggen nieuwe combinaties mag maken. Zo kun je hele doordachte veranderingen aanbrengen totdat je het zelf even niet meer weet, of dat je voorganger alles heeft verbouwd waardoor jouw plan in duigen valt.


Koop bij bol.com

Carcassonne

Carcassonne is een bordspel wat je toch klein kunt verpakken om mee te nemen op reis. Bij Carcassonne liggen een aantal stapels met bouwkaarten op tafel. Met zo een bouwkaart kun je een straat, stad of klooster bouwen. Het doel is om zoveel mogelijk punten te verzamelen door te bouwen. Zo leveren lange straten meer op dan korte straten. Grote steden meer dan kleine steden en omringende kloosters meer dan afgelegen kloosters.

Enorm leuk aan Carcassonne is dat gedurende het spel telkens een ander figuur met straten en steden ontstaat. Verder hoef je niet na te denken bij het spelen van dit spel. Ook de tijdsduur is beperkt zodat je het gemakkelijk meerdere keren op een avond kunt spelen.


Koop bij bol.com

Beverbende

Beverbende is een kaartspel en heeft wel iets weg van memory. Je hebt vier kaartjes ongezien voor je liggen waarvan je er twee mag bekijken. De andere twee is op dat moment nog een raadsel. Vervolgens mag je tijdens je beurt een kaartje, nog altijd ongezien, ruilen met de aflegstapel of je medespeler. Als je een kaartje van de aflegstapel pakt mag je deze wel bekijken waardoor je steeds beter inzicht krijgt in de kaartjes die ondersteboven voor je liggen.

In de aflegstapel zitten ook kaartjes met opdrachten zoals het bekijken van een willekeurige kaart of het ruilen van een kaart met een medespeler. Op het moment dat je denkt zo min mogelijk, liefst vier keer nul, punten hebt stop je het spel. Let op, als je te vroeg stopt heb je misschien niet alle kaartjes gezien en teveel punten. Maar als je te laat stopt is je medespeler je wellicht te slim af. Na de laatste ronde worden alle punten opgeteld. Degene met de minste punten wint het spel.


Koop bij bol.com

Ubongo

Een groot bordspel, niet handig voor op reis, is Ubongo. Dit is een spel waarbij je gelijktijdig en zo snel mogelijk een puzzeltje maakt met slechts drie of vier puzzelstukjes. Ondanks het geringe aantal stukjes zijn de puzzeltjes soms moeilijker dan je denkt! Degene die het snelst puzzelt mag als eerste zijn pion verplaatsen en krijgt de diamantjes die bij dat vakje horen. Daarna begin je opnieuw met de volgende puzzel ronde.

Het doel van het spel is om zoveel mogelijk diamantjes te verzamelen van dezelfde kleur. Daarom is het belangrijk om de puzzeltjes telkens als eerste op te lossen. Zo heb je zelf de eerste keuze op welk vakje je staat en kun je enigszins zelf bepalen welke kleur diamantjes je gaat sparen. Als alle diamantjes van het speelbord zijn wint degene met de meeste diamantjes van dezelfde kleur.


Koop bij bol.com

Welke spelletjes voor 2 personen vind jij leuk?

Heb je andere leuke spelletjes voor 2 personen gevonden die zeker de moeite waard zijn om te spelen? Deel ze via een reactie onder dit bericht.

Jouke Friesen

Leut & Lekker
De website Leut & Lekker is geboren uit onze passie voor bakken en tafelen! Deze passie willen wij graag met je delen en hopen dat je veel leut beleeft aan al dit lekkers.
Volg ons op sociale media of stuur een bericht.

Op dit bericht is 2 x gereageerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *