Draadloze BBQ Thermometer gemakkelijk voor zomer en winter

Herken jij dat ook? Heb je net een goed stuk vlees op je BBQ liggen, mag je iedere tien minuten naar je BBQ thermometer rennen om te kijken naar de kerntemperatuur. Je wilt tenslotte een perfect stukje vlees van je BBQ wat precies goed is gegaard.

In de zomer is dit nog wel te doen. Maar wat als het buiten koud is en je toch graag dat lekkere stukje vlees wilt bereiden? Vermoedelijk is dit het moment waar je zoektocht naar een draadloze BBQ thermometer begint.

Een ander dilemma is het gebruik van een BBQ thermometer bij een ronddraaiend spit. Je kunt je voorstellen dat een draadloze BBQ thermometer dan de enige oplossing is zonder gedoe van een opdraaiende kabel.

Maar welke draadloze BBQ thermometer kies je dan? Veel van die BBQ thermometers zijn wel draadloos te verbinden met een Smartphone. Echter, de meeste draadloze BBQ thermometers hebben nog altijd een draad tussen de vleespen en de BBQ thermometer.

Welke draadloze BBQ thermometer kopen

Meater is een volwaardig draadloze BBQ thermometer waarbij geen draad bestaat tussen de vleespen en het basisstation, de lader. De vleespen is voorzien van een bluetooth sensor en een ingebouwde accu die ruim een dag mee kan. Daarna plaats je de vleespen in de lader waarna deze opnieuw klaar is voor gebruik.

Een klein nadeel aan de Meater is de dikte van de vleespen. Persoonlijk hebben wij hier minder problemen mee. Toch geven sommige mensen aan dat ze het jammer vinden dat een iets groter gat ontstaat in je vlees.

De Meater vleespen is voorzien van twee temperatuurmeters. Eén voor de kerntemperatuur, de ander voor de omgevingstemperatuur. Het aflezen van de Meater draadloze BBQ thermometer is eenvoudig via de Meater App op je Smartphone.

Bekijk de BBQ thermometer op je Smartphone

In de Meater App vind je een overvloed aan bereidingen. Zo helpt de Meater App je bij de juiste kerntemperatuur die past bij jou smaak. Omdat de Meater vleespen zowel de kerntemperatuur als omgevingstemperatuur meet, berekent hij voor jou de resterende bereidingstijd. Dat is zeer handig zodat jij precies weet wanneer je met de bijgerechten kunt beginnen.

Ook fijn aan de Meater App is dat je verschillende alarmsignalen kunt instellen. Je wordt bijvoorbeeld herinnert als de omgevingstemperatuur onder of boven een ingestelde temperatuur komt. Of je ontvangt een melding als je bereiding over een aantal minuten klaar is. Zo kun jij optimaal genieten van je visite, een boek lezen of samen een spelletje spelen zonder dat je vlees wordt verknald.

Meater Original

Het instapmodel van Meater heeft een bereik van 10 meter. De Meater koppel je eenvoudig via bluetooth aan je Smartphone. Bij de Meater Original verbindt de vleespen, zonder tussenkomst van een lader, direct met je Smartphone.

Wil je (incidenteel) toch een groter bereik dan 10 meter behalen met deze Meater? Door een eerste Smartphone te gebruiken als versterker kun je de Meater App op een tweede Smartphone gebruiken tot 50 meter.

Meater Plus

De Meater Plus is in basis gelijk aan het instapmodel. Een toevoeging bij Meater Plus is dat de lader voorzien is van een ingebouwde bluetooth versterker waardoor je tot 50 meter afstand kunt verbinden.

Bij de Meater Plus verbindt de vleespen met de lader. De lader stuurt het signaal vervolgens door naar je Smartphone. Daarom is het belangrijk dat de lader dichtbij de vleespen wordt geplaatst.

Meater Block

Wil je meer dan één vleespen gebruiken bij het bereiden van je gerechten? Dan kies je voor Meater Block. Deze bevat standaard vier vleespennen die je allemaal in één Meater App kunt aflezen.

Bovendien beschikt Meater Block over een standalone modus waardoor deze ook te gebruiken is zonder Smartphone. Net zoals de Meater Plus heeft Meater Block een bereik tot 50 meter afstand.


Bekijk op bol.

Wat zijn jouw ervaringen met Meater?
Geef je reactie onder dit bericht.

Jouke Friesen

Leut & Lekker
De website Leut & Lekker is geboren uit onze passie voor bakken en tafelen! Deze passie willen wij graag met je delen en hopen dat je veel leut beleeft aan al dit lekkers.
Volg ons op sociale media of stuur een bericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *